Jumbo, η κερδισμένη της κρίσης

Πολλαπλά ενισχυμένος και σε αυτή την κρίση ο sui generis επιχειρηματίας, καθώς η Jumbo ευνοείται από την αρνητική οικονομική-επιχειρηματική συγκυρία.

Πως;

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα 6μηνου παρά τη μείωση του μικρού περιθωρίου κέρδους-κατά 174 μ.β- το περιθώριο ebitda ενισχύθηκε-κατά 178 μ.β- λόγω-κυρίως- των χαμηλότερων ναύλων. Το δε περιθώριο καθαρού κέρδους αυξήθηκε κατά 287 μ.β σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022.

Ομιλος με υψηλές ταμειακές ροές, διαθέσιμα και χαρτοφυλάκιο που θα ζήλευαν τράπεζες και διαχειριστές Α/Κ η Jumbo βγαίνει κερδισμένη από τα υψηλά επιτόκια, όπως άλλωστε και κάθε εταιρεία με ανάλογο “καθαρό ταμείο”.

Σε αυτό το πλαίσιο ο βασικός μέτοχος έσπευσε να αποπληρώσει υποχρεώσεις 200 εκατ. ευρώ, αξιοποιώντας ακριβώς αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα. Προφανώς σε δυσαρέσκεια των τραπεζών-δανειστών που ένας καλός πελάτης τους αποστερεί επαναλαμβανόμενα έσοδα τόκων κ.λ.π υπηρεσιών/χρεώσεων τους (που δεν είναι δα και αμελητέες).

Ο mr Jumbo είναι ο ορισμός του cash cow, που τον επιβεβαιώνει με επιπλέον επιβράβευση των όλο και περισσότερων μετόχων-“οπαδών” της εισηγμένης.

Πρόσθετη χρηματική διανομή 1,47/μτχ -σύμφωνα με την πρόταση εισήγησης της διοίκησης στην έκτακτη γ.σ -θα διεξαχθεί 18 Οκτωβρίου-με στόχο η διανομή να γίνει στις 23 Νοεμβρίου

Βακάκης είναι αυτός, δεν μπορεί να επιλέγει τυχαία η συγκεκριμένη ημερομηνία…23 Νοεμβρίου: Ημέρα των Ευχαριστιών, γνωστό πως του αρέσει να προκαλεί.

Και μιας ο λόγος, καλά κάνει, γιατί μπορεί.

Χρονιά-ρεκόρ το 2023, καθώς η διοίκηση προσβλέπει σε πωλήσεις που θα ξεπεράσουν το όριο του (1) δισ. θυμίζοντας πως, κατά κανόνα είναι συντηρητική στις προβλέψεις της, και για να έχει να εμφανίζει υψηλότερους στόχους εκ των υστέρων.

-banks.com.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.