Γκαρσόνα, πόρνη, συγγραφέας!

Η Μάγια Αγγέλου (Maya Angelou) που το πραγματικό της όνομα είναι – Marguerite Johnson γεννήθηκε στο Σαιντ Λούις του Μισούρι, στις 4 Απριλίου 1928. Ήταν βραβευμένη αφροαμερικανίδα ποιήτρια, πεζογράφος, ακτιβίστρια και καθηγήτρια πανεπιστημίου η οποία πάλεψε με νύχια και με δόντια για να μιλήσει για την εμπειρία του να είναι κανείς Αφρικανικής καταγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χαρακτηρίστηκε ως μια από τις πιο σπουδαίες Αμερικανίδες ποιήτριες και συγγραφείς, μία από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές μορφές της Αμερικής κατά την τελευταία 50ετία, και μια από τις σημαντικότερες μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Στη διάρκεια της ζωής της είχε μια ασυνήθιστη ποικιλία από απίστευτες και τραυματικές εμπειρίες. Στα 9 της χρόνια βιάστηκε από το σύντροφο της μητέρας της. Όταν είπε για το βιασμό στη μητέρα της, αυτός οδηγήθηκε στις φυλακές, αλλά όταν αποφυλακίστηκε δολοφονήθηκε, πιθανότατα από τους θείους της. Νοιώθοντας ότι ήταν υπεύθυνη για το θάνατό του, επειδή μίλησε για το βιασμό, αποφάσισε να μην ξαναμιλήσει και έμεινε σιωπηλή για τα επόμενα 5 χρόνια. Στη συνέχεια στα 15 της έγινε οδηγός τρόλεϊ, γέννησε τον μοναδικό της γιο στα 16 της, έγινε πόρνη, και προαγωγός, ηθοποιός και

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η συνέχεια ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.