Φυσάει και πάλι φρέσκος και καθαρός αέρας…!Εντός κόλπου στην προφητεία του Tsipas Blog

Σωτήρας ο Αργυρός. Ήρθε να σώσει την Νύχτα. Είχε πράγματι ανάγκη σωτηρίας η Νύχτα. Και δεν ήταν η πιο εύκολη αποστολή, καθόλου, κορωνοϊός μπάστακας στη μέση του δρόμου, άντε να πείσεις τον τίποτα, ότι δεν γεννήθηκε για κομπάρσος, ότι του αξίζει καλύτερη νύχτα. Και μπαίνει στο κόλπο ο Αργυρός, αναλαμβάνει την απίθανη αποστολή, να σώσει την τιμή της νύχτας. Και την σώνει, σήμερα στο Teatro Athens, όχι στους αιώνες των αιώνων. Γιατί ο Αργυρός εμφανίσθηκε ακριβώς όπως τον ήθελε ο γίγας λαός, ο νυχτερινός λαός. 

Νέος αρχηγός – Αεράτος. Και φαίνεται από την Σελήνη ότι ο άνθρωπος, ξέρει τη δουλειά του, μέχρι το μεδούλι της. Σε όλο το ένα χρόνο και παραπάνω lockdown, όταν οι άλλοι, σχεδόν όλοι, είχαν πετάξει την πετσέτα, ως ένδειξη απογοήτευσης και παραίτησης, αυτός δούλευε ακατάπαυστα. Με έναν τέτοιο τρόπο, που να είναι έτοιμος για να γίνει ο πρώτος τραγουδιστικής της ελληνικής νύχτας, όταν θα έφτανε η επόμενη μέρα της. Και έφτασε, και έγινε. Παικταράς που παίζει μπάλα με τη σέσουλα. Αλωνίζει μέσα στο γήπεδο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Και το πιο καταπληκτικό: Περνάει για σωτήρας ο Αργυρός. Σήμερα, σούπερ σταρ και κονομημένος, όμως το προφίλ του είναι πολύ χαμηλό. Δεν το παίζει επιχειρηματίας, κάποιος τραπεζίτης, μια καπιτάλα του κερατά. Ούτε βασιλιάς δοξασμένος, ούτε φιλόσοφος, ούτε στρατηλάτης, ούτε επιστήμων, ούτε εφευρέτης. Ούτε ένας αρχηγός εκκλησίας, ένας πατριάρχης, ο πιο υψηλόβαθμος εκπρόσωπος του Θεού της νύχτας στη γη. Η φτωχολογιά και η μπατηροσύνη καταλαβαίνει μόνον τον σεμνό και ταπεινά συμπεριφερόμενο, όπως ήταν ο Παντελίδης. Ένας σταρ της διπλανής πόρτας.

Οι προφητείες του Τσίπας Μπλοκ τα λένε όλα. Είχαμε προβλέψει για τον τραγουδιστή Αργυρό και τον επιχειρηματία του Teatro, Κώστα Μπερτάκη. Αυτοί που αντιμετωπίζουν με ανάπτυξη και εξέλιξη την νύχτα της πλάκας. Της φτήνιας. Της απάτης. Της πατσαβουριάς. Του μόνο η πάρτη μου με νοιάζει. Του δεν μοιράζω την πίτα. Του ο τρακτέρ θα σε πατήσει και εσένα και τα παραμυθένια σου, τα αγύρτικα λάβαρα. Αυτοί, λοιπόν, κάνουν το εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, γράφουν το εντελώς διαφορετικό βιβλίο, ότι θα εμφανιστούν σαν σωτήρας και θα ελευθερώσουν το λαό της νύχτας. Έτσι κι έγινε. Το Τσίπας Μπλοκ δεν κάνει λάθος. Βγαίνει ό,τι οραματίζονται. Έτσι για κάθε σπουδαίο και άξιο αναφοράς, που γίνεται, οι διαβασμένοι ή οι ψαγμένοι λένε ”Να, πραγματοποιήθηκε κι αυτό σύμφωνα με την προφητεία τάδε, σύμφωνα με τας γραφάς του Τσίπας Μπλοκ”.

Στο έργο έχει σημασία και η παραμικρή λεπτομέρεια. Όλα λειτουργούν συμβολικά, σημαδιακά, μηνυματικά. Η συνέχεια επί της οθόνης του Instagram.

Δείτε τι έγινε χθες στο Teatrο Athens, κάνοντας κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.