Η Ελληνική Μαφία «ανησυχεί έντονα» και έχει κάθε λόγο ! Τα σημάδια και τα συμπτώματα που υποδηλώνουν προεκλογικό χτύπημα “σωτηρίας” για την κυβέρνηση

Δίνω κάποια πρωτοσέλιδα στο ελληνικό διαδικτυακό τύπο, που έχει γεμίσει με τέτοια τις τελευταίες ώρες και καλώ τους αναγνώστες, όχι βέβαια σε debate της πλάκας, διότι το tsipas blog είναι σοβαρή ιστορία, αλλά σε test read, όπως λέμε test drive. Μια ψιλοεξέταση αν ξέρουμε να διαβάζουμε πίσω από τις αράδες. Κι αν η σκέψη στέκεται μονάχα στις λέξεις που διαβάζουμε. Πρώτα το ρεπορτάζ.

Τυχαία έπεσα σε αυτό. Έχει τίτλο : “Greek Mafia: Η ακτινογραφία του Οργανωμένου Εγκλήματος”. Υπότιτλο : “Οι εκβιασμοί, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και η «βρώμικη δουλειά»” Και μπαίνω στο κυρίως σώμα : “Στα άκρα φτάνουν όλο και πιο συχνά οι συμμορίες της Greek Mafia προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους και κυρίως, για να περνούν το μήνυμα στους επόμενους πως… δεν αστειεύονται.Οι υποθέσεις εκβιασμών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, αποκαλύπτουν πως οι δράστες είτε προχωρούσε σε μαφιόζικες ενέδρες, είτε προχωρούν σε καταστροφές. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρού, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις αδειοδοτήσεις οικοδομικών εργασιών από πλευράς Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, αλλά και η ολοκληρωτική καταστροφή γνωστού εστιατορίου στην Νέα Σμύρνη.”

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Να, τι σημειώνει ο αναγνώστης του Τσίπα, αφού διάβασε το ρεπορτάζ, στο κείμενο της οποίας δεν αναφέρονται τα εξής:

– Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τα αβγά και τα πασχάλια, στην πιο κρίσιμη στιγμή, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές

-Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα παίξει το τελευταίο χαρτί της, απέναντι στην παταγώδη αποτυχία, που έχει επιφέρει με το δόγμα “νόμος και τάξη”.

-Οργιάζουν οι φήμες και όλα τα σημάδια το δείχνουν, ίσως και καθαρά πια. Ετοιμάζει «χτύπημα» στην νύχτα. Αλλά όχι στους αχυρανθρώπους, μα στους “βαρώνους”, στους χοντροπαίκτες που δρομολογούν τις μπίζνες.

-Πρόκειται για μια επιχείρηση – σωτηρία της κυβέρνησης

-Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με κορυφαίους επιτελείς “αρχών” ασφαλείας της χώρας. Ο παρευρισκόμενος εκ μέρους της κυβέρνησης, στην σύσκεψη αυτή είπε: “Ο φάκελος Greek mafia να κλείσει και με τη βούλα. Κάντε συλλήψεις, όσο δυνατόν πιο γρήγορα”

-Στην επιχείρηση, που μάλλον έχει ήδη ξεκινήσει, συμμετέχουν το ΣΔΟΕ, η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος και η ΕΥΠ.

-Να σημειώσουμε μόνο πως όπως πληροφορηθήκαμε, η στόχευση έχει γίνει σε 316 πρόσωπα που ήδη βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση, από τον κοριό της ΕΥΠ.

-Δεν είναι τυχαίο πως πριν δύο με τρεις βδομάδες, μετά τις 3 και μισή τα ξημερώματα, εμφανίστηκαν στα μαγαζιά οι … εξαφανισμένοι μέχρι τότε μπράβοι. Και γιατί αυτό ; Είχε προηγηθεί το ντου της Αστυνομίας.

-Δεν είναι επίσης τυχαίο, ο συναγερμός που σήμανε ξαφνικά ένα πρωί, σε πάνω από 30 μαγαζιά, νυχτερινά και όχι μόνο. Η Οικονομική Αστυνομία είχε στοιχεία για διάθεση νοθευμένων ποτών.

-Συνεχίζω με τα μη τυχαία. Ο “αποκεφαλισμός” του Κωνσταντίνου Σκούμα από την αρχηγία της Ελληνικής Αστυνομίας, ένα μήνα μετά την ανανέωση της θητείας του. Και οι καταγγέλλεις του, για το ποιος πραγματικά τον έφαγε!

-Αυτό και αν δεν είναι τυχαίο. Βλέπετε τι γίνεται στην Μύκονο και πως είναι τώρα αυτή, που έχει τραβήξει όλα τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας. Πάνε τα Τέμπη, ξεχαστήκανε.

-Άρα, δικαιολογείται η βαθιά ανησυχία που παρατηρείται στους κόλπους των ομάδων του ελληνικού υποκόσμου. Και θα γίνει ακόμη βαθύτερη, όσο περνούν οι μέρες

Διαβάστε ακόμα: Την αδικούν την … Greek Mafia

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.