Όχι εκπλήξεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δεν ξέρει κανείς τι θα γεννήσει η κάλπη. Η κουβέντα ανήκει στον Καραμανλή, τον κανονικό, τον μακαρίτη, και είχε ειπωθεί τον καιρό που η επιστήμη δεν γνώριζε ακόμα αν το παιδί στην κοιλιά της εγκύου είναι αγόρι ή κορίτσι.

Οι εκπλήξεις πάντα θα υπάρχουν στις εκλογές. Πολύ περισσότερο στις εκλογές τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, που δεν επιλέγουμε το ένα ή το άλλο κόμμα, αλλά τα τοπικά πρόσωπα, τα ικανά. Θεωρητικά, τουλάχιστον.. Και όσο τα γκάλοπ δεν πέφτουν ακριβώς μέσα, θα μεγαλώνει η πίστη στον θεό έκπληξη. Έκπληξη είναι το αουτσάιντερ να κερδίσει το φαβορί.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τι, δηλαδή; Μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα της κάλπης, στις 8 Οκτωβρίου, που θα στηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εννοείται πως πρέπει να ψηφίσεις; Ούτε με σφαίρες!

Νικητής, λοιπόν, θα είναι ο Νεκτάριος Φαρμάκης και η ΝΔ, ενώ οι άλλοι θα προσπαθήσουν απλά να δείξουν ένα όσο το δυνατόν πιο…αξιπρεπές πρόσωπο. Μην τυχόν και γίνουν «ρόμπα». Ή να πάρουν κάτι παραπάνω, όσο περισσότερο απ’ όσο υπολογίζουν.

Στο φινάλε, όλα μποροούν να «σπάσουν», αυτό όμως δεν «σπάει». Με βάση γκάλοπ, της GOOD AFFAIRS, που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 15-19 Σεπτεμβρίου 2023 :

Ο κ. Φαρμάκης εμφανίζεται ως το απόλυτο φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο, ξεπερνώντας εύκολα τον πήχη του 43% και αγγίζοντας το 50%. Συγκεκριμένα ο νυν Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος λαμβάνει 49%, ο Κώστας Καρπέτας που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ 19% και ο Σπύρος Σκιαδαρέσης που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ 18%.

Την υπεροχή του κ. Φαρμάκη έχουν καταγράψει και οι δυο προηγούμενες έρευνες της ίδιας εταιρείας που πραγματοποιήθηκαν για το σύνολο των Περιφερειών της χώρας. Παράλληλα, το 40% δηλώνει ότι θα ψηφίσει με βάση την προσωπικότητα του επικεφαλής, το 26% με βάση το πρόγραμμα του συνδυασμού, το 19% με βάση το κόμμα που ψηφίζει και τέλος το 16% με βάση του υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

Η υπεροχή του Νεκτάριου Φαρμάκη αποδεικνύεται και από τα επιμέρους αποτελέσματα της μέτρησης, αφού το 31% των συμμετεχόντων κρίνει την θητεία του νυν περιφερειάρχη πολύ καλή και το 23% καλή ενώ στην ερώτηση «Ανεξάρτητα από τον ποιον θα ψηφίσετε, ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας;» ο κ. Φαρμάκης συγκεντρώνει ποσοστό 66%.

Τέλος, ως μεγαλύτερα προβλήματα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εμφανίζονται η έλλειψη υποδομών, η ανεργία και η ακρίβεια.

ΠΑΤΡΑ: ΔΕΙΤΕ τι έδειξε η δημοσκόπηση για τους υποψήφιους περιφερειάρχες στην Δυτική Ελλάδα
ΠΑΤΡΑ: ΔΕΙΤΕ τι έδειξε η δημοσκόπηση για τους υποψήφιους περιφερειάρχες στην Δυτική Ελλάδα
ΠΑΤΡΑ: ΔΕΙΤΕ τι έδειξε η δημοσκόπηση για τους υποψήφιους περιφερειάρχες στην Δυτική Ελλάδα
Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.