Αποκλειστικό του Tsipas Blog : Σκέψεις Μαρινάκη για αγορά των ΕΛΤΑ

Για το εμβόλιο δεν λέω τίποτα. Τι να πω, δεν είμαι ειδικός. Και επειδή είμαι άσχετος με το εν λόγω επιστημονικό και εμπορικό προϊόν, θα μιλήσω για πράγματα που ξέρω. Βεβαίως, για αυτό έχω ξαναμιλήσει. Ώρα να το ξαναθυμηθούμε όμως. Αν δεν έχεις μία, είναι σχεδόν απίθανο να κονομήσεις από το τίποτα. Απεναντίας, το χαρτί γεννάει χαρτί. Γιατί; Επειδή αντί να κτυπάς πόρτα, κτυπάνε την πόρτα σου. Έχεις λεφτά στην άκρη κι ακριβώς επειδή έχεις ρευστό, προκύπτουν οι προτάσεις. Αυτό κι εκείνο. Κι εσύ ζυγίζεις τα κόζα και αποφασίζεις. Κατανοητό; Το καταλαβαίνουν και τα πουρνάρια.

Να προσπαθήσουμε να το πούμε καταλαβίστικα. Ο εφοπλιστής, μιντιάρχης και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πιο μεγάλος παίκτης στην Ελλάδα σήμερα, φέρεται να σκέφτεται να διευρύνει τους επιχειρηματικούς του ορίζοντες. Υπό το σκεπτικό αυτό, οι φήμες που έφτασαν στο αυτί του Tsipas Blog, τον θέλουν να εξετάζει την αγορά των ΕΛΤΑ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Για όσους δεν ξέρουν, τι θα πει ΕΛΤΑ, εδώ θα μάθετε. Είναι από τους πιο παλιούς οργανισμούς στην Ελλάδα, με βαριά συνδικάτα, σημαντικό αυτό. Στα πιο μέσα, αποτελείται από τον Μπλε και τον Κόκκινο. Ο Μπλε είναι το γνωστό Ταχυδρομείο και ο Κόκκινος, οι μεταφορές, οι ταχυμεταφορές, οι λεγόμενες και ως “Πόρτα Πόρτα”. Στην ουσία, ο Κόκκινος είναι θυγατρική του Μπλε, το οποίο ανήκει στο Δημόσιο, αλλά λειτουργεί με ιδιωτικού δικαίου σύμβαση εργασίας.

Ο Μαρινάκης, αν τελικά, κάνει την κίνηση, θα πάει να τα πάρει και τα δύο πακέτο.

Οι ίδιες πηγές, πάντως, μας λένε πως στην κούρσα διεκδίκησης του, συγκεντρώνει πιθανότητες να είναι και η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Διαβάστε επίσης : Μπράβο στον Μαρινάκη, που το επάγγελμα του είναι Άνθρωπος

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.