Η απόδειξη για τον Άγιο της Απιστίας

Δημήτρης Φιντιρίκος (Dimi Fidi) - Μανώλης Μούτσος

Αυτά μόνον ο Τσίπας τα γράφει. Πάμε κατ’ ευθείαν στα βαθιά νερά. Στο βάθος της θάλασσας, στο βυθό εκεί, όπου δεν φθάνει και η πιο δυνατή ακτίνα του θεού Ήλιου.

Λοιπόν. Σήμερα η κοινωνία θυμίζει τον Θωμά. Τον λεγόμενο και Δίδυμο Θωμά. Το Άγιο της Αμφιβολίας. Γιατί; Τον μαθητή του Ιησού, που για να ακολουθήσει τον δάσκαλο του, πιο σωστά να τον πιστέψει, χρειαζόταν τα… θαύματα του. Τα μαγικά του. Τα ταχυδακτυλουργικά του.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τσίπα διαβάζεις. Μιλάμε λογικά. Πάντα. Με επιχειρήματα. Πάντα.

Οι αράδες τούτες, γεννήθηκαν από την πλάκα δύο φίλων και συνεταίρων. Δημήτρη Φιντιρίκου (Dimi Fidi) και Μανώλη Μούτσου, που ξεκίνησε ο πρώτος στο insgram. Του τύπου ότι “θα κουρευτώ γουλί και αν κάνεις και εσύ (Μανώλη), θα δώσω 5 χιλιάρικα στο Make A Wish”. Στην μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που κάνει πραγματικότητα τις επιθυμίες παιδιών (3-18 ετών) με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες. Η οποία στηρίζεται αποκλειστικά σε χορηγίες και δωρεές ιδιωτών και εταιρειών, χωρίς να λαμβάνει κρατική επιχορήγηση.

Δεν τελειώσαμε. Το έκαναν, και, μάλιστα, συνειδητά. Με την πίστη τους, την ανάγκη να στηρίξουν και να βοηθήσουν. Να κάνουν καλύτερη τη ζωή αυτών των παιδιών. Αυτό είναι. Αλλά, όπως είπα, υπεράνω της πίστης, η πληγή, η αθεράπευτη πληγή της πίστης στον άνθρωπο, είναι η ανάγκη να το δει με τα μάτια του.

Και ιδού τα ντοκουμέντα.

Διαβάστε επίσης : Ο “βασιλιάς” των αναμνήσεων του Μούτσου

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.