Αφήστε τις κραυγές και γίνετε ρεαλιστές

Το έλλειμμα ωριμότητας στην Ελλάδα, που όλοι απ τον καναπέ τα ξέρουν όλα και στα δύσκολα τρέχουν στην τουαλέτα δεν αλλάζει. Οι Tούρκοι κάνουν παρέλαση εντός υδάτων μας. Να ξεκινήσεις πόλεμο είναι εύκολο. Και πολλοί λένε ορμάτε παλικάρια.

Πρώτον, δεν είναι αυτοί εκεί για να δούμε αν θα έλεγαν το ίδιο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεύτερον, η αποφυγή πόλεμου είναι μεγαλύτερη νίκη από το να κερδίσεις σε ένα πόλεμο.

Τρίτον, ανάλογα με την θέση του υπόκεισαι σε απώλειες.

Η Ελλάδα είναι πτωχευμένη χώρα. Παρόλα αυτά, έχει υποστηρικτές. Η διεθνής διπλωματία μπορεί να επιτρέπει στον Ερντογάν να κάνει επίδειξη δύναμης. Στην ουσία και στο βάθος δεν ανησυχώ, αν και ο κίνδυνος ατυχήματος (σ.σ βλέπε Ιμια ) παραμονεύει.

Όποτε, ας είμαστε ρεαλιστές, γιατί ένας ολιγοήμερος πόλεμος θα μας κοστίσει πολύ περισσότερο από θαλάσσιες τούρκικες βόλτες. Επίσης, στην σκακιέρα σε στιγμές αδυναμίες έχεις και οικονομικές απώλειες. Αν μιλάγαμε για επίθεση σε κατοικημένη περιοχή, απαντάς μέχρι τελευταίας ρανίδος. Άλλωστε, παγκοσμίως αν παρατηρήσετε δεν έχουμε πια πολέμους κρατών ανεπτυγμένων μεταξύ τους και σε κοντινή άξια δυνάμεων.

Και κάτι ακόμα. Αν η Τουρκιά μπορούσε να επιτεθεί στην Ελλάδα και να κερδίσει, μπορεί να το είχε κάνει. Δεν είναι χαζοί και αυτοί. Παιχνίδια είναι όλα όπως αυτά που βλέπετε με όλες τις χώρες που την μια διαφωνούν με τον έναν και την άλλη είναι πάλι μαζί αγαπημένοι. Η οικονομία πλέον και οι λέσχες είναι πάνω από τα κράτη.

-Σωτήρης Γεωργίου/Facebook

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.