Έτσι είναι η ζωή

Γιατί όχι στον ΣΚΑΙ και το Mega κι υποχρεωτικά ναι οπουδήποτε αλλού; Εγώ και με το μπαρδόν, στέκομαι σε κάτι τέτοια που φωτογραφίζουν με μεγεθυντικό φακό το ποιοι είμαστε. Γιατί, επιμένω, στο κανάλι του Αλαφούζου και του Μαρινάκη, στις μουσικές εκπομπές, που έγιναν ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και καλέστηκε κόσμος και κοσμάκης, κανείς δεν φορούσε μάσκα, ενώ την ίδια ώρα η νύχτα, αντιμετωπίζεται σαν άτομο, που διέπραξε το χειρότερο έγκλημα. Κάποιος αφελής θα σχολιάσει ”Δεν ασχολούμαι με ασόβαρα πράγματα… ”.

Εγώ λέω ”C’ est la vie”. Έτσι είναι η ζωή. Γιατί, λοιπόν, αυτή η διαφορετική οπτική από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη; Είπαμε. Επειδή αυτός είναι ο κόσμος. Δεν ισχύει η απάντηση, η εξήγηση για τους νυχτόβιους, το ότι είναι η ζωή έτσι. Ούτε γιατί ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται στα τηλεοπτικά πλατό. Όχι, η διαφορετική προσέγγιση δεν οφείλεται στο που ο ιός κολλάει και που όχι, ούτε στο ότι ξεκίνησε ο εμβολισμός του πληθυσμού. Κάτι ”άλλο” είναι που τραβάει την κυβέρνηση στο να κάνει τα στραβά μάτια, σε αυτά τα κανάλια. Για την Ιστορία. Αν θέλει κανείς να δώσει απάντηση στο ερώτημα, θα χρειαστεί να μελετήσει ποια κοινά στοιχεία χαρακτηρίζουν διαχρονικά τα ΜΜΕ και την κρατική εξουσία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Διαβάστε ακόμα: Kάνατε την μαλακία και θα πληρώσετε

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.