Kάνατε την μαλακία και θα πληρώσετε

«Κατόπιν τούτου, μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καρό…» είπε o κύριος, και δεν πρόκειται για τον κύριο Νίκο της γειτονιάς, ούτε για την Μανώλη, που δεν ξέρει τι του γίνεται. Το είπε ο κύριος Μανώλης Δερμιτζάκης, ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, διευθυντής στο Κέντρο Γονιδιωματικής «Health 2030» και συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Και ο κύριος σχολίασε, πρόβλεψε μάλλον ότι «και ίσως και με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα».

Τι θα πει για πολύ καιρό lockdown; Τι θέλει να πει ο Δερμιτζάκης; Όταν λες lockdown, εννοείς lockdown, μένεις σπίτι και βγαίνεις έξω μόνο στην υπέρτατη προσωπική ανάγκη. Οι Έλληνες ξεφτίλισαν και την καραντίνα. Έδειξαν την… αγωνιστικότητα τους, το πνεύμα αντίστασης στον κορονοϊό και στα κυβερνητικά μέτρα. Και διασκέδασαν με το… παραμύθι ότι κινδυνεύουν στην πανδημία. Λόκντάουν και οι δρόμοι γεμάτοι κόσμο. Άνθρωποι που δεν είχαν λόγο να ξεπορτίσουν, που θα έμεναν σπίτι τους να δούνε καμιά μαλακία απ’ αυτές στα ελληνικά κανάλια, αμολήθηκαν έξω και τώρα, τι θα γίνει λες;

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Φοβερή ατάκα αυτή, «Μην απορεί κανείς…». Όπως λέμε, κάνατε την μαλακία και θα πληρώσετε, αλλά για καιρό πολύ…  Επειδή κάνατε την μαλακία.

Διαβάστε ακόμα: Ανασχηματισμός της πλάκας

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.