Zara, JD Sports και άλλα μεγάλα brands έρχονται στον Πύργο του Πειραιά

PIPI, DIMAND, 20JUNE2019

Κολοσσοί του retail γίνονται μισθωτές και βρίσκουν θέση στον νέο «πράσινο» Πύργο Πειραιά – Ανάμεσά τους ο ο όμιλος Inditex, που διατηρεί τις αλυσίδες Zara και Massimo Dutti.

Προχωρούν οι εργασίες για την αναμόρφωση του Πύργου του Πειραιά, από την κοινοπραξία των Dimand, EBRD και Prodea Investments. Το εγκαταλελειμένο κτίριο στο λιμάνι του Πειραιά πρόκειται να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό κτίριο γραφείων και εμπορικών χώρων.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου η παράδοσή του ήταν προγραμματισμένη για το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στην επενδυτική κοινοπραξία που υλοποιεί το έργο, οι “ειδικές συνθήκες” που επικρατούν στην αγορά με τα αυξημένα κοστολόγια που επιβαρύνουν τον κλάδο των κατασκευών φαίνεται ότι οδηγούν σε ολοκλήρωση του έργου το 2024.

Ποιοι έχουν ήδη κλείσει θέση στον νέο Πύργο του Πειραιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι το project του Πύργου του Πειραιά, έχει ήδη γίνει πόλος έλξης για σημαντικά ονόματα του retail, με την είσοδο του ομίλου Inditex να αποτελεί τον anchor tenant για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, που ψάχνουν και αυτές μία θέση στο εμβληματικό κτίριο. Για να εξηγήσουμε, στην ορολογία του εμπορίου, ως «anchor tenant» ορίζεται μια εμπορική επιχείρηση η οποία μπαίνει πρώτη ως μισθωτής σε ένα κτίριο και προσελκύει στον χώρο κι άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες επιδιώκουν να εξασφαλίσουν και αυτές μια θέση στον συγκεκριμένο εμπορικό χώρο.

Έτσι, κατά την ολοκλήρωσή του, ο νέος Πύργος του Πειραιά θα φιλοξενεί τον όμιλο λιανικής ειδών ένδυσης που διατηρεί τις αλυσίδες Zara, Massimo Dutti και πολλές ακόμα διάσημες μάρκες. Στο κτίριο θα στεγαστούν τα Zara και Zara Home και όχι κάποιο άλλο brand του ομίλου, καθώς σύμφωνα με τη στρατηγική του, σε τέτοιου είδους κτιριακές εγκαταστάσεις δεν πρέπει να συνυπάρχουν περισσότερα από δυο τέτοια brands.

Όπως μάλιστα πληροφορείται το NouPou, ο όμιλος Inditex έχει μισθώσει το ισόγειο, τον ημιώροφο, τον 1ο αλλά και τον 2ο όροφο, συνολικής επιφάνειας 5.850 τ.μ..

Το κτίριο θα στεγάσει επίσης την JD Sports, την οποία στην Ελλάδα διαχειρίζεται η θυγατρική της, Cosmos Sports, και αφορά καταστήματα αθλητικής ένδυσης και υπόδησης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να έρθει και η Primark στον Πύργο, κάτι που είχε κάποια στιγμή ακουστεί, προς το παρόν αυτό δεν επιβεβαιώνεται ως πληροφορία.

Υπενθυμίζεται ότι θέση στον Πύργο Πειραιά έχουν κλείσει επίσης VGroup του Βύρωνα Βασιλειάδη, η οποία έχει μισθώσει το σύνολο του 22ου ορόφου, η Athlesis που θα δημιουργήσει γυμναστήριο, καθώς και ο όμιλος Nice n’ Easy, o οποίος έχει μισθώσει ένα μεγάλο μέρος του 3ου ορόφου για τη δημιουργία χώρων εστίασης και FnB υποδομών.

Το επενδυτικό σχέδιο

Με βάση το επενδυτικό σχέδιο, το κτίριο θα είναι μεικτής χρήσης γραφείων και εμπορίου. Συγκεκριμένα, στο ισόγειο, στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο πρόκειται να λειτουργήσουν εμπορικά καταστήματα επιφάνειας 7.000 τ.μ. Ειδικά στο ισόγειο έχει προβλεφθεί κι ένας χώρος προβολής και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος του Πειραιά. Ο τρίτος όροφος θα περιλαμβάνει έναν πολυχώρο πολιτιστικών λειτουργιών με χώρο εστίασης, ενώ από τον τέταρτο έως και τον 18ο όροφο θα αναπτυχθούν χρήσεις γραφείων, με τη συνολική εκτιμώμενη επιφάνεια να ανέρχεται σε 17.000 τ.μ. Όσον αφορά στους χώρους γραφείων, υπενθυμίζεται ότι η εταιρία Dialectica, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι η πρώτη που θα μετακομίσει στο νέο κτίριο.

-nou-pou.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.