Ανοίγουν και επίσημα το φθινόπωρο τα νέα Αστέρια Γλυφάδας

Από 1η Αυγούστου η δοκιμαστική λειτουργία των νέων Αστεριών Γλυφάδας – Από τις αρχές του προσεχούς Οκτωβρίου οι πρώτες κρατήσεις – Πώς θα είναι το νέο πολυτελές θέρετρο

Μάχη με τον χρόνο δίνει αυτή την περίοδο η Grivalia Hospitality, προκειμένου να ολοκληρώσει το φιλόδοξο και ξεχωριστό έργο κατασκευής στα Αστέρια της Γλυφάδας. Εκεί θα λειτουργήσει η ξενοδοχειακή μονάδα One & Only Aesthesis.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πηγή: K-STUDIOS

Η δοκιμαστική του λειτουργία θα είναι από 1η Αυγούστου και οι πρώτες κρατήσεις θα αρχίσουν να «πέφτουν» στο σύστημα από τις αρχές του προσεχούς Οκτωβρίου. Ωστόσο, εάν η δοκιμαστική περίοδος ικανοποιήσει τους ανθρώπους της One & Only που θα είναι ο operator της πολυτελούς ξενοδοχειακούς μονάδας στα Αστέρια, δεν αποκλείεται η έναρξη λειτουργίας να σηματοδοτηθεί και από τον Σεπτέμβριο. Να θυμίσουμε ότι στα Αστέρια θα λειτουργήσουν 12 σουΐτες, 95 bungalows, ένα συγκρότημα με 7 branded βίλες, μία προεδρική βίλα και έξι ακόμα διακεκριμένες βίλες πλησίον της προεδρικής. Ακόμη, θα δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος και αίθουσα, πολλαπλών χρήσεων, 2 εστιατόρια, αρχαιολογικοί περίπατοι, χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους και κέντρο αναζωογόνησης.

Ένα από τα δύο διώροφα κτίσματα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, αυτό που διαθέτει μορφή καμπύλης, θα αποτελεί το κεντρικό κτίριο υποδοχής. Σε αυτό θα αναπτυχθούν branded εστιατόριο, παιδικός σταθμός, όπως και 12 δωμάτια. Επίσης, η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει τη δημιουργία 95 επιπλωμένων διαμερισμάτων, ενώ στο δυτικό όριο της έκτασης θα αναπτυχθούν 14 ανεξάρτητες κατοικίες ενεργειακά αυτόνομες, με ιδιωτικό υπαίθριο χώρο και χώρο στάθμευσης.

Σε δύο από τα κτίρια του συγκροτήματος, θα δημιουργηθούν ακόμη επτά κατοικίες 152-199 τ.μ. η καθεμία και επτά δωμάτια ξενοδοχείου με επιφάνεια 72–75 τ.μ. το καθένα. Ακόμη, προβλέπεται και ξεχωριστή κατοικία, συνολικής επιφάνειας 162 τ.μ., που αποτελείται από τρία ανεξάρτητα κτίρια, καθώς και γυμναστήριο, χώροι προσωπικού της προεδρικής σουίτας και υποστηρικτικοί χώροι.

Μεταξύ άλλων, το θέρετρο θα γίνει γαστρονομικός προορισμός, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα beach club. Κάθε πολίτης θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, αλλά και τα εστιατόριά της και γενικότερα τους ψυχαγωγικούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά το ελεύθερο και αδόμητο τμήμα της έκτασης, πρόκειται να γίνουν φυτεύσεις περίπου 200.000 μονάδων αστικής βλάστησης με δέντρα και θάμνους που θα συντείνουν στην ριζική αναμόρφωση του αστικού τοπίου.

Η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου έχει εγκριθεί ήδη από το 2021, ενώ στη συνέχεια εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων η τροποποίηση της Μελέτης Διαμόρφωσης που προβλέπει τα παρακάτω:

ο προτεινόμενος ποδηλατόδρομος θα επικοινωνεί με τον σχεδιαζόμενο ποδηλατόδρομο της Λ. Ποσειδώνος,
θα συνδεθούν οι δύο αρχαιολογικοί περίπατοι με ενοποιημένη χάραξη και υλικά,
η πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους και στην ακτή θα είναι ελεύθερη για το κοινό,
η φύτευση θα αποτελείται αποκλειστικά από ενδημικά είδη της μεσογειακής παράκτιας χλωρίδας κλπ.
Υπενθυμίζεται ότι ο χώρος παίρνει ξανά ζωή μετά από εξήντα χρόνια από το κλείσιμο των εμβληματικών Αστεριών Γλυφάδας.

-nou-pou.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.