Ζάκυνθος: Πρώην αστυνομικός και bodyguard εφοπλιστή στους συλληφθέντες για τη δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη

Ταυτόχρονες έφοδοι σε Ζάκυνθο, Αθήνα και Πύργο οδήγησαν σε έξι συλλήψεις.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας στη Ζάκυνθο, του Ντίμη Κορφιάτη πριν ένα μήνα μήνα στη Ζάκυνθο και της συζύγου του ένα χρόνο νωρίτερα, είναι κινηματογραφική. Ταυτόχρονες έφοδοι σε Ζάκυνθο, Αθήνα και Πύργο, ολονύκτιες έρευνες σε σπίτια και καταστήματα και έξι συλλήψεις ανάμεσα τους, ένας απόστρατος αστυνομικός που είχε εμπλακεί σε μια ληστεία με λεία πάνω από 300.000 ευρώ που πρόσφατα αποφυλακιστεί, ο bodyguard εφοπλιστή καθώς και άλλα άτομα της νύχτας, τα οποία ο Κορφιάτης είχε κατονομάσει στη μήνυση που είχε καταθέσει τον περασμένο Δεκέμβριο και ξεδίπλωνε όλο το σκηνικό του υποκόσμου στο νησί της Ζακύνθου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε στις 21 Δεκεμβρίου του 20, πέντε μήνες δηλαδή πριν δολοφονηθεί, ο Ντίμης Κορφιάτης περιέγραψε το χρονικό της δολοφονίας της 37χρονης συζύγου του αναφέροντας τα εξής«Ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου, αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας από φωτογραφίες των δραστών προερχόμενες από κάμερες της περιοχής, επιδειχθείσες από την Αστυνομία σε εμένα τον (σ.σ αναφέρει το όνομα του ανθρώπου ο οποίος έχει συλληφθεί σήμερα) η αναμφίβολή αναγνώριση οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπο του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του. [….]. Επίσης το ύψος, η κοιλιά του και η αστάθεια στο βάδισμα του, ένεκα του μεγάλου ύψους και του χαρακτηριστικού βάρους του είναι επιπλέον χαρακτηριστικά που με καθιστούν απόλυτα βέβαιο. Εργάζεται στον εφοπλιστή (σ.σ αναφέρει το όνομα του) ως μέλος του προσωπικού ασφαλείας του και όλα τα μέσα μεταφοράς των δραστών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, το αυτοκίνητο και το φουσκωτό σκάφος είναι ιδιοκτησίας του προαναφερθέντος εφοπλιστή […]. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας είμαι βέβαιος ότι ήταν ο μηνυόμενος (σ.σ αναφέρει το όνομα ατόμου που έχει συλληφθεί) εξαιτίας του σωματότυπου του και της χαρακτηριστικής διαφοράς ύψους που έχει με τον εκτελεστή, σε συνδυασμό με πληροφορίες που έχω λάβει από ανθρώπους που τον είδαν να διεφεύγει και να επιβιβάζεται στο σκάφος. Στο σχεδιασμό της δολοφονικής επίθεσης συμμετείχε και ο αδερφός του».

Σε ό,τι έχει να κάνει με έναν άλλο από τους συλληφθέντες πρώην αστυνομικό, ο Ντίμης Κορφιάτης αναφέρει στη μήνυσή του«Επί του παρόντος τυγχάνει κρατούμενος στις φυλακές Πατρών (σ.σ οι πληροφορίες λένε ότι είχε αποφυλακιστεί πριν μερικούς μήνες) εκτίοντας ποινή καθείρξεως 20 ετών για ηθική αυτουργία σε ληστεία η οποία έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2016 σε βάρος του δημάρχου. Στην υπόθεση αυτή ήμουν βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του με αποτέλεσμα να κηρυχθεί ένοχος και να οδηγηθεί φυλακή».

-protothema.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.