Δεν υπάρχει καμία κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα

Αλέξης Τσίπρας - Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα γκάλοπ θα γίνονται. Δεν θα σταματήσουν να μας λένε την αλήθεια, η οποία δεν έχει καμιά σημασία. Βεβαίως βγάζουν αλήθεια οι δημοσκοπήσεις, ακόμα και οι στημένες. Οι fake, αυτές που γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να ευνοήσουν τον έναν από τους δυο αντιπάλους. Να κόψουν μονάδες από τον άλλον.

Οι αντίπαλοι είναι δυο. Ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας. Δεν υπάρχει τρίτος στο γήπεδο. Αντίπαλοι είναι αλλά δεν παίζει μεταξύ τους καμιά κόντρα. Ο καθένας κρίνεται για το πως κινείται μόνος του. Κανένας Τσίπρας δεν προσπαθεί να βάλει γκολ στον Μητσοτάκη. Ούτε ο πρωθυπουργός αγωνίζεται για να τρυπήσει τα δίχτυα του Σύριζα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο ένας είναι κυβέρνηση, ο άλλος αντιπολίτευση. Άσχετα πράγματα. Δεν είναι π.χ. στην αφετηρία και περιμένουμε εμείς οι θεατές να δούμε ποιος θα τερματίσει πρώτος. Ούτε θα ανταγωνιστούν στο ακόντιο ή στο άλμα σε ύψος. Είπαμε. Παραμύθι ότι υπάρχει κόντρα μεταξύ τους. Τι υπάρχει; Το γκάλοπ!

Κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα θα σκάει ένα γκάλοπ, που θα μυρίζει ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Δηλαδή; Αντίπαλες δυο ομάδες, η μια πιέζει, η άλλη αμύνεται. Η μια δείχνει καλύτερη, αλλά δεν βάζεις το χέρι στη φωτιά ότι πράγματι είναι καλή ομάδα. Πιθανόν ο αντίπαλος να είναι ντεφορμέ, σε κακή μέρα. Με άλλον αντίπαλο η δήθεν καλύτερη ομάδα να μην είχε καταφέρει να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Το λέω αλλοιώς. Ο Μητσοτάκης κάνει μια χοντρή πατάτα, αλλά ο Τσίπρας δεν παίρνει τα επάνω του. Με άλλον στην αντιπολίτευση πιθανόν να την πλήρωνε άσχημα σε μια γκέλα του ο πρωθυπουργός. Πήρες χαμπάρι πως κινείται η βελόνα στα γκάλοπ; Ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός την πήγαινε τη δουλειά από αποτυχία σε αποτυχία, κι όμως κρατούσε γερά. Γιατί; Επειδή η αντιπολίτευση ήταν χαμένη από χέρι.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.