Ξεράστε τα παλιά που ξέραμε, το τοπίο σήμερα είναι εντελώς διαφορετικό : Mία θεατρική παράσταση που θριάμβευσε…Και μια άλλη, παρότι πιο επώνυμη, που ζορίστηκε

Δεν ξέρω τι γινόταν άλλοτε. Ξέρω για το σήμερα. Η ζωή ήρθε έτσι, που για να ξεχωρίσεις, πρέπει να δείξεις πως η φανέλα που φοράς, είναι για τους μεγάλους παίχτες. Πάντα έτσι γίνεται, όταν τα πράματα ζορίζουν. When the going gets tough, the tough gets going. Και μπορεί στα προηγούμενα χρόνια, η πίτα να ήταν αρκετά μεγάλη για όλους, αλλά από τον κορονοϊό και μετά, τα αστεία τελείωσαν και τα πράγματα σοβάρεψαν.

Όπως στα θέατρα, για παράδειγμα, που οι ανατροπές είναι μεγάλες, ξεχάσατε τα παλιά. Μην φανεί παράξενο τούτο που που θα πω. «Ποιος είναι ο εκατομμυριούχος;». Αυτή η κωμωδία, με αστείρευτη δύναμη, ταλέντο, έκρηξη και ταχύτητα. Που σαν σκηνοθεσία, σαν συγγραφή, σαν χορογραφίες και παραγωγή. Σαν όλα, δηλαδή. Σαν να λέμε η ψυχή της βγήκε της Μαρίτας Ρίτζι. Η οποία έχει δείξει στην διαδρομή, πως παίρνει στα πολύ σοβαρά την δουλειά της. Ξέραμε πως χθες Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, έκανε πρεμιέρα στο θέατρο «Αυλαία» στον Πειραιά. Και πως τα πήγε; Σαν όνειρο έμοιαζε αυτό που έγινε. Δεν υπήρχε θέση άδεια. Και ο εξώστης γεμάτος, πίτα. Αυτοί που έχουν το θέατρο, τα έπαιξαν, δεν έχουν ξανά δει τόσο κόσμο. Από κανέναν θίασο. Και την άλλη εβδομάδα γεμάτη είναι πάλι.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Όποιος δεν πιστεύει, ή δεν είδε, ας δει : ΕΔΩ ΕΔΩ.

Έχει και συνέχεια :

Και την ίδια ώρα, σημάδια πως αλλιώς τα περίμεναν, αλλιώς ήρθαν, υπήρχαν σε μια άλλη παράταση, και μάλιστα, πιο επώνυμη. Στην «Κίνηση ΜΑΤ»: Στο θέατρο Σοφούλη με Ματθίλδη Μαγγίρα και Γιώργο Κοψιδά.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.