Βοά η πιάτσα ότι βρίσκεται στο “παρά – πέντε” η πώληση της εφημερίδας “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ” σε πανίσχυρο επιχειρηματικό συγκρότημα με 75.000.000 ευρώ! Οι 2 πλευρές το διαψεύδουν αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά! Το Μαξίμου προσπαθεί να ακυρώσει το deal!

Αν δεν έχουμε επίσημες ανακοινώσεις μόνο μεταφορά πληροφοριών μπορούμε να κάνουμε που μάλλον είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Βοά η πιάτσα τις τελευταίες ημέρες ότι «έκλεισε» το ντηλ μεταξύ της εφημερίδας “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” με πανίσχυρο επιχειρηματικό συγκρότημα που το τελευταίο χρονικό διάστημα πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα!

Μολονότι όλες οι πλευρές το διαψεύδουν – εντούτοις η φημολογία είναι πολύ έντονη, καθώς ούτως ή άλλως ο συγκεκριμένος ιστορικός όμιλος, που περιλαμβάνει και την «ναυαρχίδα» της κεντροδεξιάς παράταξης, φέρεται να έχει βγει προς πώληση αρκετές φορές στο παρελθόν, σε βαθμό ωστόσο που να θεωρεί η πιάτσα ότι ο πάμπλουτος εφοπλιστής βασικός μέτοχος, Θεμιστοκλής Αλαφούζος απλώς κάνει έρευνα αγοράς κάθε τόσο προκειμένου να αντιλαμβάνεται και να καταγράφει τις αποτιμήσεις!

Το τελευταίο διάστημα πάντως καταγράφεται σύμφωνα με τις πληροφορίες, μια διάθεση του βασικού μετόχου του εκδοτικού ομίλου να αποχωρήσει από την μιντιακή πιάτσα, ίσως γιατί βαρέθηκε ή θέλει να ρίξει το βάρος σε άλλες δραστηριότητες!

Ο επιχειρηματικός όμιλος από την άλλη, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν αγοράζει τον εν λόγω εκδοτικό όμιλο, για τον οποίο ακούγεται ότι η αποτίμηση του είναι 75.000.000 ευρώ. Μαθαίνουμε πάντως τις τελευταίες ώρες ότι το μέγαρο Μαξίμου δεν είναι ευχαριστημένο από αυτήν την εξέλιξη και προσπαθεί να ακυρώσει έστω και στο παρά πέντε το Deal. 

πηγή

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.