Δεν έχει τύχη, αν δεν είναι λαϊκιστής

Αντικυβερνητικός ο τάδε, όχι αριστερός, μην τα μπερδεύουμε. Άλλο ο αριστερός, άλλο ο αντικυβερνητικός και ο κυβερνητικός, μην τα μπερδεύουμε. Τι θα πει κυβερνητικός; Είμαι με την κυβέρνηση. Την όποια κυβέρνηση. Αριστερός σημαίνει ότι είμαι με τον λαό, και ποτέ με την κυβέρνηση. Κι όταν λέμε είμαι με τον λαό, ασφαλώς εννοούμε κοροϊδεύω τον λαό.

Αυτό θα πει λαϊκός. Πουλάω σανό στον λαό. Όχι την αλήθεια. Η αλήθεια δεν έχει εμπορικότητα. Έχει … ελπίδα. Έχει το μπινελίκι στην κυβέρνηση. Όχι την αλήθεια. Ποτέ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μιλάμε για τα αιώνια πράγματα. Που ισχύουν και θα ισχύουν αιώνες. Επί του θέματος. Ένα κι ένα κάνουν δύο. Αυτό είναι το θέμα. Λου και α, λα. Ζου και ο, ζο

Είμαι στην αλφαβήτα. Στην αριθμητική κι αυτή πρώτα μαθαίνεται με τα δάκτυλα. Κι αυτές οι… γνώσεις αρκούν για να δώσουν την απάντηση, γιατί κάποιος είναι προπαγανδιστής της αριστεράς. Αυτή είναι μια δουλειά. Πουλάω παραμύθι, πουλάω διασκέδαση. Και λέει στο κοσμάκη ότι το κάνει από καθήκον. Το κάνει από λειτούργημα. Όπως λειτούργημα είναι ο ιερέας, ο δικαστής, ο πολιτικός, ο δημοσιογράφος. Όλοι τους λειτουργούν αιώνες τώρα υπέρ του λαού.

Μαλακία να ρίχνουν μπινελίκια. Στον όποιον απευθύνεται στον λαό, στον όποιον αντικυβερνητικό. Είναι λαϊκός. Λαϊκιστής. Πιστός στον λαό. Αν δεν είναι λαϊκιστής, αν δεν είναι αντικυβερνητικός, τότε δεν έχει τύχη το παραμύθι του.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.