Τριήμερο Αγίου Πνεύματος στην Μύκονο: Με βίζιτες, ναρκωτικά, celebrity του κώλου και κλαρινογαμπρους του Instagram

Που θα πάμε φέτος, το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μωρό μου; Έχω μια ιδέα! Πάμε Μύκονο; Ε… καταπληκτικά! πρωτότυπα και μοναδικά. Μόνο εκεί, μόνο στην Μύκονο καταλαβαίνεις του Αγίου Πνεύματος όσο πουθενά αλλού. Προσευχή, κατάνυξη και εκατοντάδες πιστοί που έρχονται για να γιορτάσουν μία από τις σημαντικότερες εορτές της ορθοδοξίας, με το σύνθημα : «Σκύψε ευλογημένη»!

Η γιαγιά μου έλεγε: «Χειμώνα στην πόλη, καλοκαίρι στο χωριό». Και το χωριό που λέγεται Μύκονος, βουλιάζει, παρά ότι ακόμα δεν έχουμε συνέλθει από τις καρπαζιές, τις πολλές και τις γερές. Που πλέον, τις μετράς και έχεις χάσει το μέτρημα, σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Βάλε στην εξίσωση και την επικίνδυνη κακοκαιρία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Όλοι τρέχουν να κατανοήσουν την εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος, στους μαθητές του Χριστού, με μορφή φωτιάς, σαν φλόγες πάνω στα κεφάλια τους, πενήντα μέρες μετά την ανάστασή του και δέκα μέρες μετά την ανάληψή του….Να το γλεντήσουν όπως πρέπει: Με βίζιτες, Ρωσίδες, ναρκωτικά, συνοικιακά τεκνά και celebrities του κώλου. Πολλοί μοδάτοι τραγουδιστές, τηλεπερσόνες, ξανθιές με κινητά, πορνοσταρ, ποδοσφαιριστές, μπράβοι και μαϊντανοί τρέχουν για να δείξουν και να δειχθούν…

Μα συγνώμη βρε κούκλα μου, επειδή με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, που έγινε κατά την ημέρα της Κυριακής και μάθαμε ότι ο Θεός είναι Τριαδικός, πρέπει αυτοί να πλακωθούν στην κοκαΐνη; Πρέπει να τσιτσιδωθούν και να φωτογραφηθούν; Πρέπει να κάνουν όργια; Πρέπει να φορέσουν 12ποντα στα καλντερίμια; Πρέπει να βγάλουν τόσες χιλιάδες selfies και να «ρίξουν» το instagram; Ναι έτσι πρέπει!!! Έτσι δείχνουν το κοινωνικό και οικονομικό τους status. Έτσι δείχνουν την παιδεία και την κουλτούρα τους. Έτσι δείχνουν την αισθητική και τις προτιμήσεις τους.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.