Travelbizz, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Μ’ αρέσει να ταξιδεύω. Από την παιδική μου ηλικία, που δεν σκάμπαζα όλα τα πράγματα γύρω μου, η καρδιά μου χτυπούσε τακ τακ, πήγαινε στις πιο ψηλές στροφές, όταν άκουγα από τους γονείς μου “θα πάμε διακοπές”. Για να καταλάβετε για τι τρέλα είχα, δεν κοιμόμουν όλο το βραδύ, δεν μπορούσα, είχα το μυαλό μου μόνο, πότε θα ξημερώσει, να μπούμε στο αμάξι. Να δω άλλες εικόνες, άλλα θέματα.

Ταξίδι είναι αυτό. Παρά τις πολλές αναποδιές, ο Έλληνας δεν τα αφήνει, με τίποτα δεν τα αφήνει. Τις επιλογές του προσαρμόζει μόνο στα νέα δεδομένα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Για να καταλάβετε : Την περίοδο 2005-2019 και κυρίως κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, παρατηρείται μεταβολή των ταξιδιωτικών προτιμήσεων, με αύξηση των μεριδίων των όμορων φθηνών προορισμών της Βουλγαρίας και της Τουρκίας (από 19% το 2005 σε 36% το 2019) και μείωση των μεριδίων των παραδοσιακών υψηλότερης τουριστικής δαπάνης προορισμών της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου (από 33% το 2005 σε 21% το 2019). 

Η μείωση στα μερίδια που καταγράφεται στους παραδοσιακούς προορισμούς μας οφείλεται σε μικρότερη αύξηση του εξερχόμενου τουρισμού και όχι σε μείωσή τους, όπως αναφέρει η μελέτη. 

Διαβάστε επίσης : Επιτυχία με την σφραγίδα της BSK-skipper– Το Tsipas Blog εξηγεί πως από την Κρήτη που «γεννήθηκε» το πρώτος σκάφος, κατάφερε να φτάσει στις ακτές της Αμερικής

Η τάση αυτή μετά το 2019 διαταράσσεται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών, καταγράφοντας το 2021 το χαμηλότερο αριθμό εξερχομένων τουριστών από την έναρξη της Έρευνας Συνόρων. Παράλληλα, το 2021, οι όμοροι προορισμοί της Βουλγαρίας και της Τουρκίας φαίνεται να επηρεάζονται σε υψηλότερο βαθμό από την πανδημική κρίση σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς προορισμούς.

Τώρα θα με ρωτήσετε, ποιον θα εμπιστευόμουν, ώστε τα ταξίδια να μοιάζουν ταξίδια στον παράδεισο και όχι με Οδύσσειες. Είναι απλό: Travelbizz, του Ομίλου ‘Fidirikos Group’, η οποία συστάθηκε εν μέσω κρίσης, με σκοπό να καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι που παρουσιάζει έλλειψη στον τομέα του τουρισμού. Με έδρα την Αθήνα και ένα εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στο εξωτερικό, εγγυάται κορυφαίες ταξιδιωτικές υπηρεσίες και εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών, καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες ταξιδιών, μετακίνησης και διαχείρισης προορισμών για οργανισμούς και εταιρείες κάθε μεγέθους αλλά και για οποιονδήποτε θέλει να ταξιδεύει με ασφάλεια, έχοντας στη διάθεσή του έναν εξειδικευμένο σύμβουλο με ένα τηλέφωνο.

Travelbizz the only way to travel
https://travelbizz.gr/
Διεύθυνση: 52, Μιχαλακοπούλου Str, Αθήνα 115 28
Τηλέφωνο: 21 0725 4571

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.