Τραγουδιστής, λαϊκός ή επιχειρηματικός ;

Τραγουδιστής, λαϊκός ή επιχειρηματικός ;

Ο Οικονομόπουλος είναι, αδιαφιλονίκητα, ο καλύτερος λαϊκός τραγουδιστής που αναδείχθηκε μέσα από τη γενιά του. Και αυτό φαίνεται μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες, τα προσεκτικά διαλεγμένα τραγούδια και την καθολική αποδοχή που γνωρίζει.

Λέω ότι ο Πατρινός είναι όνομα βαρύ, συνδεδεμένο με την ελληνική μουσική βιομηχανία και ένα από τα πιο ισχυρά brand name, επειδή αυτή είναι η αλήθεια και επειδή θέλω να κάνω σοβαρή κουβέντα. 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πρώτα το ερώτημα. Ο Οικονομόπουλος είναι λαϊκός τραγουδιστής ή, επιχειρηματικός; Εδώ είμαστε.

Δεν είναι λαϊκός, με την έννοια ότι απ’ ευθείας δεν στηρίζεται στον λαό του. Κάποιος, όχι ο λαός του τον διαχειρίζεται οικονομικά, επικοινωνιακά, καλλιτεχνικά. Έπρεπε να βρεθεί στο δρόμο του ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ένας από τους δυνατότερους επιχειρηματίας του κόσμου της νύχτας, για να βρει τη Γη της Επαγγελίας ο Οικονομόπουλος.

Ο Παπαγεωργίου έβαλε τα εκατομμύρια του σκασμού στον Οικονομόπουλο. Ο λαοφιλέστερος τραγουδιστής, λοιπόν, δεν στηρίζεται στον λαό του αλλά στον επιχειρηματία του. Στον μεγαλομέτοχο του.

Το ίδιο και ο Μακρόπουλος. Κι αυτός, και ο Μακρόπουλος, όπως και πολλοί άλλοι τραγουδιστές είχαν την ανάγκη τον προστάτη τους, τον Παπαγεωργίου.

Άρα, δεν πρόκειται για λαϊκούς τραγουδιστές. Το ότι ο κόσμος αγαπάει αυτούς τους τραγουδιστές, ότι είναι δεμένοι συναισθηματικά μαζί τους, δεν θα τους πεις και “λαϊκούς”. Δεν κατάλαβα. Από πότε άλλαξε ο κόσμος και δεν το πήρα χαμπάρι. 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.