Τραγουδιστές αλλάζουν δουλειά

Τραγουδιστές αλλάζουν δουλειά

Θεωρείται επιτόπου στημένος ο δημοσιογράφος που “ενοχλεί”. Δεν αποκλείεται να συμβαίνει αυτό. Πράγματι, να κάνει παιχνίδι για λογαριασμό άλλου. Παίζει κι αυτή η πιθανότητα. Όπως να μη δουλεύει για κάποιον άλλον ο καλός δημοσιογράφος, να μην έχει “συμβόλαιο'”, αλλά να γράφει εναντίον συγκεκριμένου από προσωπική ανομολόγητη σκοπιμότητα. Ίσως να τον εκβιάσει.

Πέρα απ’ αυτά. Δεν υπάρχουν μεγάλοι στο χώρο. Πόσους να βρεις αν τους μετρήσεις; Έναν, μισό, ενάμισυ, δύο. Μήπως φουσκώνουμε το λογαριασμό.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τι θα πει μεγάλος; Θα πει να είσαι εσύ, να ανήκεις στον εαυτό σου, όχι σε κάποιο πρόσωπο, όχι σε μία εξέδρα. Να έχεις γνώση. Να έχεις άποψη, και να την λες. Αυτά τα ολίγα πρέπει να χαρακτηρίζουν έναν μεγάλο, που θέλει να αφήνει πίσω του τα πατήματά του.

Το TsipasBlog δεν ξέρω αν είναι μεγάλο η μικρό, σίγουρα δεν είναι παραμύθι. Λέει αλήθειες. Δεν παίζει την κολοκυθιά. Και για αυτό, αρκετές φορές με έχουν βάλει στο στόχο τους. Άλλο που (σχεδόν) πάντα στο τέλος τη βγάζω καθαρή.

Πάμε παρακάτω. Ο κορονοϊός κάνει άνω – κάτω τη ζωή μας. Την άλλαξε ολοκληρωτικά και πάρα πολλά τα ζόρια που τραβάμε. Από την πρώτη στιγμή που το είδα, δεν σου είπα μπαρούφες που χαϊδεύουν τα αυτιά. Για παράδειγμα, περί επιστροφής στην περίφημη “κανονικότητα”. Τεράστια πλαστογραφία αυτή, να χαρακτηρίζεται κανονικότητα και να ελπίζουμε να επανέλθουμε σε μια κατάσταση ζωής, όπου η συντριπτική πλειοψηφία θα έχει παράπονα. Δεν θα είναι ευχαριστημένοι.

Έγραψα, λοιπόν, πριν αρκετούς μήνες, ότι μιλώντας για τους τραγουδιστές, αναπόφευκτη είναι η μείωση στα νυχτοκάματα τους. Και καλά οι “φιρμάτοι”, θα ξενερώσουν λίγο στην αρχή, θα γκρινιάξουν, αλλά στο τέλος θα το αποδεχτούν. Να μην παίρνουν ότι έπαιρναν, καθώς έχουν για δέκα ζωές.

Αλλά στην φτωχική και μίζερη, πλέον, νύχτα, υπάρχουν τραγουδιστές που πάνε για το μεροκάματο. Αν εξαιρέσεις τις εξαιρέσεις, οι άλλοι τραγουδάνε για 100 και 200 ευρώ. Και με φόβο αν τα πάρουν και πριν την καραντίνα. Και αυτή την στιγμή, είναι οι δεκάδες τραγουδιστές και ειδικά οι μη “πρωτοκλασσάτοι”, που έχουν οικογένειες και δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους. Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι το να μην δουλέψουν άμεσα είναι πράγματι βιοποριστικό ζήτημα.

Συνεπώς, άποψη μου είναι να στραφούν προς άλλες δουλειές, πρωινές καθημερινές. Δεν γίνεται διαφορετικά! Εκτός κι αν η κυβέρνηση κάνει την έκπληξη. Μακάρι… Το εύχομαι!

Διαβάστε επίσης : Και να ανοίξουν, δεν «βγαίνουν» οι αριθμοί

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.