Τώρα πια είναι ο Θόδωρος Ποζίδης

Θόδωρος Ποζίδης

Για πολλά χρόνια, οι περισσότεροι δεν τον ήξεραν, αγνοούσαν παντελώς την ύπαρξη του. Απλά είχαν ακούσει ότι είχε και δεύτερο γιο ο Γιώργος Ποζίδης, εκτός του Μιχάλη. Μετά τον αιφνίδιο, καρδιακό θάνατο του “γίγαντα” πατέρα του, ήρθε για να τον διαδεχθεί. Πήρε στα χέρια του μια αυτοκρατορία. Τώρα πια είναι ο Θόδωρος Ποζίδης. Ο συνεχιστής του ονόματος, της παράδοσης, της ευθύνης.

Ο συνεχιστής μιας επιχειρηματικής δυναστείας. Βαρύ φορτίο. Δυσβάσταχτο, όσο προετοιμασμένος κι αν είσαι με κάτι που έμοιαζε από καιρό ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αίφνης, τα κλειδιά ενός κολοσσού, σε διάφορους τομείς, βρίσκονται κυρίως στα δικά του χέρια. Η ευθύνη για το αύριο εκατοντάδων οικογενειών βαραίνει τις δικές του πλάτες. Η μοίρα τους εναποτίθεται στους ώμους του. Όλες πια οι αποφάσεις, μικρές ή μεγάλες, σημαντικές ή ασήμαντες περνούν στα δικά του χέρια. Όλες. Μόνο που τώρα πια δεν μπορεί να ζητήσει τις πολύτιμες συμβουλές του Γιώργου. Δεν μπορεί να πατήσει στην πείρα, στο επιχειρηματικό του δαιμόνιο, δεν μπορεί να επωφεληθεί από το κύρος ή το ανάστημα του. Τώρα όλα πρέπει να τα κάνει μόνος. Θα ερχόταν κάποτε αυτή η ώρα, αλλά τώρα ίσως να έπεσαν όλα μαζεμένα.

Θόδωρος Ποζίδης

Τώρα πια, δεν είναι απλά ο γιος του Ποζίδη, του “Τίμιου Γίγαντα», είναι εκείνος ο Πατριάρχης της οικογένειας. Εκείνος είναι ο κλειδοκράτορας της. Κι ο κυβερνήτης των νυχτερινών κέντρων, των δεκάδων υπερπολυτελών αυτοκινήτων, των καταστημάτων ΟΠΑΠ, των 4 σούπερ μάρκετ, του ζωολογικού κήπου, του εστιατορίου στη Γερμανία… και πολλών άλλων, που κληρονόμησε από τον πατέρα του. Ίσως τώρα που γίνεται αυτή η σκληρή καταμέτρηση, να αντιλαμβάνεται κι ο ίδιος πόσο πολλά μαζεύτηκαν να διαχειριστεί.

Όλοι ξέρουμε ότι η Πάολα, τον χειμώνα που πέρασε, τραγούδησε στη Θεσσαλονίκη και το Vogue Club. Αυτό που δεν ξέρετε είναι πως ο Θόδωρος Ποζίδης, ο ίδιος προσωπικά, χειρίστηκε το θέμα, για να κλείσει το μεγάλο deal. Συνάμα, έκλεισε 8 περίπου μήνες στο τιμόνι της οικογενειακής αυτοκρατορίας. Οκτώ μήνες τόσο έντονα, που ισοδυναμούν με μία παραγοντική ζωή ολόκληρη.

Για ακούστε και το πιο σπουδαίο. Η “Άρτος”, η βιομηχανία ζυμαρικών της οικογένειας Ποζίδη, με έδρα τη Καβαλά, η οποία απασχολεί σήμερα δεκάδες εργαζόμενους, ψηφίστηκε ως 3η πιο αναπτυσσόμενη της Γερμανίας και μέσα στις 100 της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης Μνήμη Γιώργου Ποζίδη

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.