Τον Πατρινό Θεμιστοκλή Μπάκα δεν τον διαβάζουν μόνο στη κεντρική εξουσία – αλλά και στη τοπική μας κοινωνία

Σε συνέχεια του προηγούμενου θέματος ( Ο Πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας τα έλεγε από το 2021… αλλά άκουγαν ; ), και παράλληλα συνεχίζοντας να ψάχνω το αρχείο μου από την ημερίδα στις 31 Μάϊου 2021 που είχε διοργανώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την Αχαϊκή Πολιτεία – Politeianews.gr με θέμα: ”Η Επιστροφή του Τουρισμού” στη Δ. Ελλάδα  – Οι επιπτώσεις της πανδημίας, το σχέδιο δράσης και η επόμενη μέρα στη Δυτική Ελλάδα, στην οποία συμμετείχε ως ομιλητής ο Πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας με την ιδιότητα του Προέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, βρήκα και άλλα πολλά !!!

Το ειδησεογραφικό site ethnos.gr στις 11/5/2022 (https://www.ethnos.gr/politikoparaskhnio/article/207316/sthnkybernhshdiabazoynethnos ) στην ενότητα Πολιτικό Παρασκήνιο ανέφερε για τον πατρινό Θεμιστοκλή Μπάκα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

‘’Εμείς αυτό που καταγράψαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση είναι ότι ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει τη σύσταση ειδικού Υπουργείου Στεγαστικής Πολιτικής. Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση διαβάζουν με προσοχή τα όσα γράφει κατά διαστήματα ο αρθρογράφος μας και Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real EstatesΘεμιστοκλής Μπάκας ο οποίος από το 2019 έχει επισημάνει την ανάγκη για σύσταση Ενιαίου Οργανισμού Στεγαστικής Πολιτικής, σε αρθρογραφία του στο ethnos.gr ) ’’

Εμείς σήμερα στο  tsipasblog.gr, καταγράφουμε ότι τον Θεμιστοκλή Μπάκα δεν τον διαβάζουν και τον «παρακολουθούν» μόνο στη κεντρική εξουσία, αλλά και στη τοπική μας κοινωνία.  (Δείτε το παρακάτω βίντεο)

Δύο βασικά θέματα που πρότεινε – ανέδειξε στην ομιλία του ο πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας στις 31 Μάϊου 2021:

  1. Την ανάγκη σύνδεσης του τουρισμού με το real estate και το πρόγραμμα golden visa.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δημιούργησε τη συνεργατική διαδικτυακή πλατφόρμα Golden Visa Support με στόχο να καταστήσει  την Περιφέρεια ως μέσο αναφοράς ιδανικού τόπου διαμονής και επενδύσεων. Να θυμίσουμε ότι ο Θεμιστοκλής Μπάκας εκτός από την ομιλία του στην ημερίδα, μέσω αρθρογραφίας του στο ειδησεογραφικό site Newmoney.gr της Εφημερίδας Πρώτο Θέμα στις 3 Νοεμβρίου 2019Golden visa: Μήλον της Έριδος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/golden-visa-milon-tis-eridos-i-periferia-ditikis-elladas/ ‘’,

είχε αναφέρει ότι ‘’Οι Περιφέρειες σε συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης, τους Δήμους και στελέχη της αγοράς, θα πρέπει να προβούν σε οργανωμένη – σωστή ενημέρωση των επενδυτών καθώς και να αναδείξουν – προωθήσουν τις εκάστοτε περιοχές υποδοχής. ‘’

Παράλληλα, στην ομιλία του ο Θεμιστοκλής Μπάκας ανάφερε ότι σε συνέντευξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριου Φαρμάκη και του κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, όπου συμμετείχε και ο ίδιος – ο Θεμιστοκλής Μπάκας στην Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τον Νοέμβριο του 2019, μίλησαν για τη δυνατότητα που υπάρχει μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης των συναρμόδιων υπουργείων να καθορίζονται τα όρια επένδυσης σε ακίνητα με σκοπό την χορήγηση άδειας διαμονής (golden visa) για περιοχές εκτός Αττικής. Δυνατότητα που θα αναδείκνυε τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως επενδυτικό και τουριστικό προορισμό. 

  1. Ολυμπιακή Γη

Σύμφωνα με την έγκριτη Εφημερίδα Πελοπόννησος στις 13 Απριλίου 2022, «Ολυμπιακή Γη»: Το αίτημα μετονομασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην κυβέρνηση ( https://pelop.gr/olybiaki-gi-to-aitima-metonomasias-tis-perifereias-dytikis-ellados-stin-kyvernisi/ ). 

Η άνωθεν απόφαση είχε ήδη «ανακοινωθεί» στις 15 Δεκεμβρίου του 2021 όπου παρουσιάστηκε η νέα τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με τίτλο Ολυμπιακή Γη. (https://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/deltia-tupou/item/16631-olympian-land-paroysiastike-i-nea-toyristiki-taytotita-tis-perifereias-dytikis-elladas.html )

Τον όρο Ολυμπιακή Γη, τον είχε αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας στο κλείσιμο της ομιλίας του στην ημερίδα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

‘’Οι υποδομές χρειάζονται στρατηγική και η ανάδειξη της Δυτικής Ελλάδας ως προορισμός είναι ζητούμενο που θα μας απασχολήσει στο μέλλον !  Θεωρώ, ότι είναι ευκαιρία πλέον στη Δυτική Ελλάδα λόγω των αλλαγών – της αλλαγής του μοντέλου του τουρισμού να «μπει» δυναμικά στο τουριστικό χάρτη.

Για εμένα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η φυσική Ριβιέρα της Μεσογείου με επτά νησιά – Το Ιόνιο πέλαγος. Σε συνάρτηση,  με την Ολυμπιακή Γη και την πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής μας, η Δυτική Ελλάδα έχει μέλλον ! ‘’

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.