Ο Πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας τα έλεγε από το 2021… αλλά άκουγαν ;

Αναρωτιούνται γιατί, εφόσον όλη η Ελλάδα βουλιάζει από τουρισμό, στη Πάτρα δεν κινείται φύλλο αναφέρει σε post του στο facebook γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης στη Πάτρα. Δεν είναι ο μόνος! Πολλοί καταστηματάρχες εκφράζουν μέσω των κοινωνικών δικτύων την απογοήτευσή τους για την τουριστική κίνηση στη Πάτρα. Παρόμοια εικόνα και στη γειτονική Ηλεία με τον αυτοκινητόδρομο να αποτελεί ακόμη, το μεγαλύτερο «αγκάθι» !

Τότε στο μυαλό μου «ήρθε», ο πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας, Θέμης για όσους τον ξέρουν καλά ! Θυμήθηκα μια ημερίδα που είχα παρακολουθήσει για περιοχή μας για τον τουρισμό πέρυσι περίπου τέτοια εποχή.  Τότε άρχισα να ψάχνω το αρχείο μου… και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας !

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, με την ιδιότητα του Προέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου EReal Estates είχε συμμετάσχει στις 31 Μάϊου του 2021,  στην Διαδικτυακή Ημερίδα που είχε διοργανώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την Αχαϊκή Πολιτεία – Politeianews.gr με θέμα ”Η Επιστροφή του Τουρισμού” στη Δ. Ελλάδα  – Οι επιπτώσεις της πανδημίας, το σχέδιο δράσης και η επόμενη μέρα στη Δυτική Ελλάδα.

Στην ομιλία του, ένα χρόνο πριν, αναφέρθηκε στη μεγάλη «ευκαιρία» που έχει η Δυτική Ελλάδα να ενταχθεί στον τουριστικό χάρτη νέων προορισμών που αναδείχθηκαν εν μέσω πανδημίας. (Δείτε το παρακάτω βίντεο)

Στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε :

‘’Θέλω να ξεκινήσω την ομιλία μου από τον χαρακτηρισμό της Δυτικής Ελλάδας ως «κοιμώμενος γίγαντας» του τουρισμού, όπως ανέφερε ο κος Μπονάνος – Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας στην αρχή της ομιλίας του.  Αυτόν τον χαρακτηρισμό το αναφέρουμε συνεχώς, το αναφέρουν όλοι οι παράγοντες της περιοχής, αλλά, βλέπουμε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά ‘’

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι διανυκτερεύσεις ημεδαπών στη Δυτική Ελλάδα είναι 0,8 και των αλλοδαπών 0,9, δηλαδή ούτε μια ημέρα !

Επιπλέον, ανάδειξε το γεγονός ότι στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπάρχουν μόλις 4 ξενοδοχεία πεντάστερα όταν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι 29. Τα 4 πεντάστερα ξενοδοχεία βρίσκονται στο Ν.Ηλείας.  Η Αχαΐα και η Αιτωλοακαρνανία δεν διαθέτουν !

Μίλησε για την ανάγκη υποδομών ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αδράξει την ευκαιρία της άνθησης του οδικού τουρισμού και της κοντινής απόστασης από την Αθήνα. Όλα αυτά τα έλεγε το 2021! Φαίνεται ότι δεν το άκουσε κανείς !

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας επέστρεψε μέσω αρθρογραφίας του στο Ethnos.gr στις 22 Μάϊου του 2022 αναφέροντας ότι, Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία δεν «επιτρέπεται» να μην αδράξουν την ευκαιρία της φετινής σεζόν (https://www.ethnos.gr/opinions/article/209798/toyrismosaxaiahleiakaiaitoloakarnaniadenepitrepetainamhnadraxoynthneykairiathsfetinhssezon)

Εμείς εδώ στη Πάτρα, ας ελπίσουμε ότι όλα μπορούν να αλλάξουν και ο τουρισμός στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα καταγράψει θετικά αποτελέσματα τη φετινή σεζόν ! 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.