«Το τρένο δεν είχε φρένα και μου ‘λεγαν να συνεχίσω»: Το δυστύχημα με τους 51 νεκρούς που έστειλε 2 υπουργούς μεταφορών στη φυλακή

Λίγα 24ωρα μετά το συγκλονιστικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ξυπνούν μνήμες από ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα που στιγμάτισε την Αργεντινή πριν από μία δεκαετία.

Η σιδηροδρομική καταστροφή του Μπουένος Άιρες του 2012, έγινε γνωστή και ως «Τραγωδία του Όνσε», συνέβη στις 22 Φεβρουαρίου 2012, όταν ένα τρένο συνετρίβη στο σταθμό Όνσε στη γειτονιά Balvanera του Μπουένος Άιρες.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στο τρένο των οκτώ βαγονιών επέβαιναν περίπου 1.000 άτομα. Τα φρένα του συρμού δεν λειτούργησαν με αποτέλεσμα μία σφοδρή σύγκρουση.

Ο τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης ήταν 50 νεκροί και περίπου 700 τραυματίες. Οι νεκροί και οι σοβαρά τραυματίες βρίσκονταν στα δύο πρώτα βαγόνια, που ήταν γεμάτα με επιβάτες που είχαν μετακινηθεί στο πρόσθιο τμήμα του τρένου για να βρίσκονται κοντά στην έξοδο του σταθμού κατά την άφιξη.

Την γραμμή «Sarmiento», στην οποία συνέβη το περιστατικό το 2022, διαχειριζόταν η εταιρεία «Trenes de Buenos Aires». Ήταν το δεύτερο θανατηφόρο ατύχημα στη γραμμή μέσα σε έξι μήνες, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα του Φλόρες το 2011 και το τρίτο πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της Αργεντινής, μετά τη σιδηροδρομική καταστροφή του Μπεναβίδεθ το 1970 (που άφησε πίσω της 142 νεκρούς και 368 τραυματίες).

Ο Βάιος Βλάχος είναι ένας από τους 57 νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών. Ταξίδευε με την κοπέλα του, Δάφνη, και το σκυλάκι τους. Ο Βάιος βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ η σύντροφος του νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Ο αδερφός του αδικοχαμένου νέου ζει και εργάζεται στην Αργεντινή.

-menshouse.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.