Αυτό το νησί έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα ναρκωτικά – Το 10% του πληθυσμού είναι εθισμένο στην ηρωίνη

Περίπου το 10% του πληθυσμού στις Σεϋχέλλες είναι εξαρτημένοι από την ηρωίνη, με την κατάσταση με τα ναρκωτικά να θυμίζει επιδημία.

Όπως έδειξε ρεπορτάζ του BBC Africa Eye μέχρι και η φυλάκιση δεν προσφέρει καμία προστασία, πόσο μάλλον διαιωνίζει το πρόβλημα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η κάμερα του βρετανικού δικτύου μπήκε στις φυλακές μεταφέρει εικόνες εξάρτησης.

Μάλιστα, φαίνεται πως το έθνος είναι τόσο εθισμένο στα ναρκωτικά που πηγαίνουν ξένοι εργάτες να δουλέψουν σε έργα που οι ντόπιοι δεν μπορούν να κάνουν λόγο της χρήσης.

Μάλιστα μέχρι και ο πρόεδρος της χώρας παραδέχτηκε ότι η φυλακή δεν εκπληρώνει τον ρόλο για τον οποίο χτίστηκε. «Όταν έχεις τέτοιο χάλι, είναι γόνιμο έδαφος για διεφθαρμένους αξιωματικούς. Και όταν έχετε διαφθορά, τότε τα ναρκωτικά θα συνεχίσουν να μπαίνουν στη φυλακή», ανέφερε ο Wavel Ramkalawan, ο οποίος πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να χτίσει μια νέα φυλακή.

Ο πρόεδρος παραδέχεται επίσης ότι «η κατάσταση των ναρκωτικών είναι πολύ κακή». «Αυτή τη στιγμή, κατά κεφαλήν, όσον αφορά την κατανάλωση ηρωίνης, οι Σεϋχέλλες είναι νούμερο ένα στον κόσμο», αποκάλυψε ο πρόεδρος της χώρας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό ντοκιμαντέρ του BBC:

-ethnos.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.