Είναι το πιο πιθανό σενάριο-λένε οι γνωρίζοντες- ! Το Ανθρωποκτονιών εξετάζει αν ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή να βγουν από τη μέση οι Μάλαμας και Καπετανάκης ήταν o ίδιος που πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου!

Την ώρα που τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έπαιρναν τον δρόμο για τις φυλακές, ο 40χρονος για το Μαλανδρίνο και ο 48χρονος για τα Ιωάννινα, στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής, όπου είναι τα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, δεν υπήρχε καιρός για ξεκούραση και πολλά συγχαρητήρια.

Το Ανθρωποκτονιών εξετάζει αν ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή να βγουν από τη μέση οι Μάλαμας και Καπετανάκης ήταν o ίδιος που πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου!

…διά χειρός Hλία Τσίπα


«Το πρώτο βήμα για την εξιχνίαση υποθέσεων του οργανωμένου εγκλήματος έγινε, αλλά δεν είναι αρκετό και δεν σταματάμε», λέει ανώτερος αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής. Οι καταθέσεις τριών πολύ στενών προσώπων από το επαγγελματικό και το οικογενειακό περιβάλλον του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ίσως να «έδειξαν» έναν δρόμο και για άλλες δύο δολοφονίες που παραμένουν ανεξιχνίαστες. Οι αστυνομικοί πολύ θα ήθελαν να εντόπιζαν έστω και ένα στοιχείο που θα μπορούσε να τους βοηθήσει για να βρουν την «άκρη του νήματος». Πρόκειται για τις δολοφονίες του Δημήτρη Μάλαμα τον Οκτώβριο του 2019, στο Χαϊδάρι, και του Δημήτρη Καπετανάκη ή Καπέ τον Δεκέμβριο του 2020, στα Βριλήσσια. Ποιο ήταν όμως το στοιχείο που κέντρισε το ενδιαφέρον των διωκτικών Αρχών;

Σε ένα από τα εκατοντάδες έγγραφα που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία αναφέρεται το εξής: «Από την εξέταση του οικογενειακού, φιλικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του θύματος, προέκυψε πως ο Καραϊβάζ δεν είχε διαφορές με κανέναν. Παρ’ όλα αυτά, το στενό περιβάλλον του ανέφερε ότι η δολοφονία του πιθανόν σχετίζεται με την εργασία του και συγκεκριμένα με τις σχέσεις που είχε αποκτήσει με διάφορα άτομα, προκειμένου να εκμαιεύει πληροφορίες για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Όπως προέκυψε, ο Καραϊβάζ είχε επαφές, μεταξύ άλλων, με τον Μάλαμα Δημήτριο και τον ΚΑΠΕ – Καπετανάκη Δημήτριο, οι οποίοι επίσης δολοφονήθηκαν».

Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε επαφές με τον Δημήτρη Μάλαμα που άγνωστοι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και ένα εννιάρι περίστροφο, στη συμβολή των οδών Αθηνών και Σατωβριάνδου, την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του

Πόρισμα

Τα όσα είπαν οι άνθρωποι που γνώριζαν καλύτερα από τον καθέναν τον δημοσιογράφο και τις επαφές που είχε με τα άλλα δύο θύματα επιβεβαιώνονταν πολύ καιρό νωρίτερα και από το περίφημο πόρισμα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για τη δράση της Greek mafia, στο οποίο εμπλέκονταν εν ενέργεια και απόστρατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και περιγράφονταν και οι σχέσεις που είχε ο Δραμινός αστυνομικός συντάκτης με κάποια από τα μέλη της.

Το βασανιστικό ερώτημα που απασχολεί τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών είναι αν ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή να βγουν από τη μέση οι Μάλαμας και Καπετανάκης ήταν, ενδεχομένως, ο ίδιος που πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου του Γιώργου Καραϊβάζ και αν τον έβλεπε σαν έναν «κρίκο» της συγκεκριμένης αλυσίδας, αδιαφορώντας για τη δημοσιογραφική του ιδιότητα του και τις επαφές που επιδίωκε να έχει για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

ΜΑΛΑΜΑΣ: ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ… ΤΙΠΟΤΑ

Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μια μαύρη μοτοσικλέτα, φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα κράνη εκτέλεσαν με καλάσνικοφ τον Δημήτρη Μάλαμα, 50 ετών, λίγο μετά τις 11 το πρωί στη Λεωφόρο Αθηνών 267, στο Χαϊδάρι, στις 29 Οκτωβρίου 2019. Το θύμα ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ από πίσω του ήταν… τυχαία δύο αστυνομικοί. Πέθανε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, καθώς είχε δεχτεί τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες από καλάσνικοφ. Οι δράστες ήρθαν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και έριξαν 18 σφαίρες, με το χτύπημα να διαρκεί μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα και τους εκτελεστές να διαφεύγουν. Ο ένας από τους αστυνομικούς που ήταν… τυχαία στο σημείο πυροβόλησε τέσσερις φορές με το 9άρι πιστόλι του χωρίς να τους πετύχει. Το θύμα διατηρούσε επιχείρηση εμπορίας καφέ, αλλά όλοι γνώριζαν ότι είχε στην ιδιοκτησία του χαρτοπαικτικές λέσχες και «φρουτάκια».

Ήταν φίλος και στενός συνεργάτης του πρώην ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου που δολοφονήθηκε την Πρωτομαγιά του 2018 σε ταβέρνα στην Παλλήνη.

ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ: ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ!

Το επόμενο θύμα ήταν στις 9 Δεκεμβρίου 2020 ο Δημήτρης Καπετανάκης ή Καπές, 56 ετών. Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μία μαύρη BMW 316 τον πλησίασαν στην οδό Υμηττού στα Βριλήσσια, καθώς σε κοντινή απόσταση ήταν το σπίτι του. Λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα άνοιξαν πυρ εναντίον του με ένα καλάσνικοφ και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Ο δράστης ήταν πεζός και κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Πυροβόλησε πισώπλατα το θύμα από κοντινή απόσταση και του έριξε και τη χαριστική βολή. Στο σημείο βρέθηκαν 28 κάλυκες αλλά ούτε ένας από το όπλο που είχε πάνω του ο 56χρονος, ο οποίος δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει. Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν και έκαψαν το αυτοκίνητό τους στη συμβολή των οδών Αϊδινίου και Φιλίππου στο Χαλάνδρι. «Η χαριστική βολή δείχνει νοοτροπία και τεχνοτροπία», έλεγε τότε αξιωματικός του Ανθρωποκτονιών με μεγάλη εμπειρία. Την ίδια φράση επανέλαβε και στην εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς ο δράστης έριξε και σε αυτόν μια χαριστική βολή. Λίγο καιρό αργότερα, ένας αστυνομικός του Ανθρωποκτονιών που μελετούσε τους φακέλους των δύο υποθέσεων εντόπισε και ένα ακόμα κοινό στοιχείο μεταξύ των δύο δολοφονιών που έμοιαζε με σατανική σύμπτωση. Το νούμερο εννέα που έδειχνε το ημερολόγιο όταν δολοφονηθήκαν. Ήταν 9 Δεκεμβρίου 2020 όταν εκτελέστηκε ο Δημήτρης Καπετανάκης και 9 Απριλίου 2021 όταν δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ.Καραϊβάζ

Ένας από τους πλέον γνωστούς «νονούς» της νύχτας ήταν ο 56χρονος Δημήτρης Καπές ή Καπετανάκης, που δολοφονήθηκε δίπλα στο σπίτι του στα Βριλήσσια.

Ποια είναι τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται

Τα δύο αδέλφια Ι.Λ. και Σ.Λ., ηλικίας 40 και 48 ετών αντίστοιχα, που κατηγορούνται για συμμετοχή στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο, τα τελευταία χρόνια είχαν ως επαγγελματική δραστηριότητα τις εταιρείες καθαρισμού. Ο 48χρονος διατηρούσε μαζί με τη σύντροφό του την εταιρεία στην περιοχή της Νίκαιας, ενώ χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με τις Αρχές, και το γνωστό λευκό βανάκι στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση είχε τον ρόλο του «διαχειριστή» ο οποίος ασχολείται με προσλήψεις-απολύσεις του προσωπικού, καθώς και με την παροχή υπηρεσιών-εργασιών. Ουσιαστικά, όπως προέκυψε από τις καταθέσεις των υπαλλήλων αλλά και τον έλεγχο από την Οικονομική Αστυνομία, η εταιρεία του ανήκει, όμως για φορολογικούς λόγους ιδιοκτήτρια είναι η σύντροφός του. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα του ελέγχου από τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας βρισκόταν στην έδρα της επιχείρησης και παρουσιάστηκε ως «υπεύθυνος». Με την 34χρονη σύντροφό του έχουν μαζί ένα παιδί, χωρίς να έχουν παντρευτεί.

Όσον αφορά το ποινικό του παρελθόν, σύμφωνα με τα αρχεία της Αστυνομίας, τον Μάιο του 2012 επέβαινε σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, την οποία οδηγούσε ο αδελφός του και με την απειλή όπλου που είχε στην κατοχή του άρπαξε από έναν ταχυδρομικό διανομέα υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή της Νίκαιας το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ. Λίγες μέρες αργότερα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του και συνελήφθη. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με επιβολή περιοριστικών όρων, ενώ, σύμφωνα με τη συνήγορό του, στο δικαστήριο αθωώθηκε.

Ο 40χρονος αποτελεί μάλλον τον πιο… ατίθασο της οικογένειας. Είναι παντρεμένος και διατηρεί εταιρεία καθαρισμού μαζί με τη σύζυγό του στην περιοχή του Αιγάλεω, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ύστερα από έρευνα που έγινε, ότι είχε κοινό πελατολόγιο με την εταιρεία του αδελφού του. Του άρεσε η γυμναστική και συχνά – πυκνά αναρτούσε φωτογραφίες μέσα σε γυμναστήρια όπου φρόντιζε να διατηρεί σε καλή κατάσταση το σώμα του.
Υποθέσεις

Όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν τα στοιχεία του διαπίστωσαν ότι δεν τους ήταν άγνωστος. Στο παρελθόν, και κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ένα αυτοκίνητο που ανήκει σε πρόσωπο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τον Γιώργο Καραϊβάζ, ο 40χρονος είχε φιλική σχέση με τον Γιώργο Μήτσου που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2022 στο πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε στον Γέρακα. Μάλιστα, πληροφορίες που είχαν φτάσει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έλεγαν ότι η πολυτελής κόκκινη Ferrari που βρέθηκε στο σπίτι του ήταν του Μήτσου και του την είχε πουλήσει, μετά τη δολοφονία του, η σύζυγός του. Ο 40χρονος όμως φαίνεται ότι έχει αδυναμία στα ακριβά αυτοκίνητα, καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν και άλλα, και μάλιστα δεν αποκλείεται να ελεγχθεί το «πόθεν έσχες» των πανάκριβων οχημάτων.

Ο 40χρονος, εκτός από την υπόθεση της ληστείας που κατηγορήθηκε ότι έκανε μαζί με τον αδελφό του και αθωώθηκε, είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφία που σχηματίσθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών για τα αδικήματα της «απειλής» και της «έκρηξης αλλά, όπως αναφέρουν και τα δικαστικά έγγραφα που υποβλήθηκαν στη Δικαιοσύνη, «χωρίς να προκύψει κάτι άξιο μνείας».

Στην ογκωδέστατη δικογραφία που σχηματίστηκε το 2015 και πάλι από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και αφορούσε τη δράση τριών ομάδων οι οποίες πουλούσαν «προστασία» σε εκατοντάδες νυχτερινά κέντρα στην Αττική, το όνομα του 40χρονου εμφανίζεται μόνο μία φορά και άλλα άτομα τον χαρακτηρίζουν ως «μπράβο» που εκβίαζε συγκεκριμένο μαγαζί.

Οι σχέσεις των δύο αδελφών, σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που τους γνώριζαν και είχαν φτάσει και στα αυτιά των αστυνομικών της Ασφάλειας, το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν ήταν καλές. Πολλά άλλαξαν όμως όταν άρχισαν να υπάρχουν δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο που ανέφεραν ότι οι Αρχές ήταν σε καλό δρόμο για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

-Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.