Το παιχνίδι στο Ελληνικό με τον Ρέμο είναι κρυφό και χοντρό

Είμαστε σε λούκι. Χοντρά χωμένοι στο λούκι, το άγνωστο. Ποτέ στη μικρή μας Ιστορία- όχι περισσότερο από δυο αιώνες- δεν μας ξανάτυχε τέτοιο έργο. Λέω για τον καλύτερο πρωθυπουργό της χώρας. Ποιος Μητσοτάκης, πατέρας και υιός, Καραμανλής κανονικός και ανιψιός, Παπανδρέου father και son. Μακράν ο Κορονοϊός. Οπότε δεν μπορείς να ξέρεις τι σε περιμένει. Δεν είσαι σε θέση να κάνεις σχέδια για το μάλλον. Σε ποιες δουλειές θα μπεις. Ένα το κρατούμενο.

Και πάλι, η ζωή δεν σταματά επειδή παίζει η ύφεση. Οι πιο καπάτσοι, τότε τα καταφέρνουν, τότε οργανώνουν τις μπίζνες, όταν αλλάζουν οι ισορροπίες της αγοράς. Εκμεταλλεύονται τη νέα κατάσταση πραγμάτων. Ισχύει ο άγραφος νόμος από την εποχή που βρέθηκε το χρήμα, ο πλούτος. Ο σωστός άνθρωπος, μου είπε την κουβέντα αυτή, που είναι σωστή κουβέντα. Και εξήγησε σχετικώς. Σίγουρα θα επιχειρηθεί να αλλάξουν χέρια τα πακέτα με τον κορονοϊό. Τα πολύ χοντρά πακέτα παίζονται με τη ζημιά που παθαίνουν κάποιοι και θα ωφεληθούν άλλοι. Κάτι νυχτερινά κέντρα, κάτι τραγουδιστές, όλα θα εξελιχθούν σύμφωνα με το… πρόγραμμα. Θα μοιραστούν τα χαρτιά της σημαδεμένης τράπουλας όπως βολεύει το πράμα, όπως εξελίσσεται ο… κορονοϊός. Δύο τα κρατούμενα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πάμε τώρα στο τρίτο ζητούμενο. Ο κόσμος δεν ξέρει τίποτα- κι όταν λέμε τίποτα εννοούμε βαθύ και κατάμαυρο σκοτάδι- σχετικά με το παιχνίδι στη νύχτα από κάποιους. Το παιχνίδι είναι χοντρό και δικαιολογημένα. Αλλοίμονο. Για να είμαστε περισσότερο συγκεκριμένοι, στο μέτωπο της παραλιακής. Όταν δοθεί το πράσινο φως, που υπολογίζεται να είναι το ερχόμενο καλοκαίρι, εκεί υπάρχει ο θησαυρός, που περιμένουν να καπαρώσουν ένα κομμάτι του οι παίκτες. Συμπαίκτες κι όχι. Όσοι πιάνουν θέση στο καρέ, κι όσοι άλλοι προς το παρόν απλά παρακολουθούν το νταραβέρι.

Κλείνω με τα ζητούμενα. Πάω στο τέταρτο. “Παίκτης”, που γνωρίζει από πρώτο χέρι τι “μαγειρεύεται”, εκμυστηρεύτηκε στο Tsipas Blog, πως μια πολύ γνωστή ομάδα, που είναι στα πολλά και πλέον πάει στα πάρα πολλά, παζαρεύει να πάρει στα χέρια της, ένα πολύ γνωστό και πολύ ιστορικό νυχτερινό κέντρο του Ελληνικού. Για να βάλουν το καλοκαίρι εκεί, τον ….

Ένα ένα τα επισόδια… Μη βιάζεστε….

Θα ανοίξει για τα καλά η όρεξη κάποιων μ’ αυτό το κόλπο του κορονοϊο. Να μου το θυμηθείτε.

Διαβάστε επίσης : Το Tsipas Blog “αγοράζει” ο Αντώνης Ρέμος

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.