Το νέο elegant στέκι στο Κολωνάκι λέγεται Namor

Στο ότι στο Κολωνάκι. Εκεί συμβαίνουν τα καινούρια πράγματα, εκεί γεννιούνται οι μόδες κι οι τάσεις, εκεί η έξοδος έχει άλλη ουσία, εκεί το σκηνικό είναι διαφορετικό. Που όμοιό του δε θα βρεις πουθενά αλλού στην πόλη. Το αγαπημένο των πιο ευαίσθητων και καλλιεργημένων. Είναι κάτι γνωστό. Δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να διαφωνεί. 

Σε αυτή την γειτονία, προστέθηκε πρόσφατα μία νέα πρόταση στους χώρους μαζικής εστίασης. Λέγεται Namor και αρκετοί έτρεξαν να το τιμήσουν. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, θα σας εξηγήσουν το γιατί. Διαβάστε από το athenshotspots:

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό

Καταρχήν, ο ίδιος ο χώρος του έχει μια αύρα κοσμοπολίτικη, ένα art deco vibe βγαλμένο από τις βίβλους του ντιζάϊν, μιξάροντας ένα βαθύ μπλε που κυριαρχεί, με τη ζεστασιά του ξύλου και την προσιτή πολυτέλεια του δέρματος στους καναπέδες και του χρυσού στις λεπτομέρειες των τραπεζιών και των stools. Ένα κυριολεκτικό χάρμα οφθαλμών που ηρεμεί, αποσυμπιέζει από τους ρυθμούς της busy Τσακάλωφ και σε μυεί υπέροχα στον κόσμο του, λίγο πριν δοκιμάσεις τις υπέροχές του προτάσεις. 

Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό και εσωτερικός χώρος

Όντας ένα all day bar restaurant, στο Namor η καλή αρχή γίνεται από το πρωί με ποιοτικό καφέ, γευστικά ροφήματα και brunch (που εδώ αποτελεί καθημερινή ιεροτελεστία), εξυπηρετώντας το ετερόκλητο κοινό της περιοχής, από επιχειρηματίες και δικηγόρους, μέχρι shoppers και γυναικοπαρέες. Η αυγοφέτα με αβοκάντο, μπέϊκον, ποσαρισμένο στην εντέλεια αυγό, ρόκα, βελούδινη hollandaise, σχοινόπρασο και χαβιάρι είναι μια πολύ νόστιμη επιλογή, όπως και τα sandos με μοσχαρίσιο κρέας ή κοτόπουλο που αγκαλιάζονται από υπέροχα buttermilk, αέρινα ψωμάκια. 

Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό

Το μενού επιμελείται ο χαρισματικός chef Σάββας Ληχανίδης, ο οποίος τα δίνει όλα στην γεύση και την τεχνική και στα «κυρίως»: υπέροχο spicy σεβίτσε γαρίδας με chilli, κόλιανδρο, mango, lime, passion fruit και σουσάμι umeboshi, σαν ωμή αλήθεια, ολόφρεσκο, δροσερό, τρώγεται απνευστί. Τα vegan νιόκι εξίσου απολαυστικά, τρυφερά, με φρέσκα μανιτάρια και μια ελαφριά αψάδα από το σκόρδο και τον μαϊντανό, είναι must try. Οι λάτρεις του κρέατος θα εκτιμήσουν δεόντως το μοσχαρίσιο φιλέτο, ζουμερό και πεντανόστιμο το οποίο συνοδεύεται από ριζότο μανιταριών με κρέμα λευκής τρούφας, όπως και το iberico με πουρέ καλαμποκιού και καπνιστή σάλτσα σε τραγανά φύλλα αρακά. 

Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό

Τα signature cocktails του Namor είναι μια αποκάλυψη, σε μια λίστα που επιμελείται ο Βασίλης Μολογούσης. Εξαιρετικό και πολυδιάστατο στον ουρανίσκο το ομώνυμο Namor, με λευκή τεκίλα, ανανά, αγαύη, χυμό μοσχολέμονου, αφρό μάνγκο, γάλα καρύδας και σπόρους tonka, όπως και το Bloody Face, κατακόκκινο με το shrub από βιολογικά παντζάρια και το cordial από σμέουρα, θα το λατρέψεις. Είναι αυτονόητο σε αυτό το σημείο, ότι από τη κάβα του δε λείπουν οι premium ετικέτες σε αποστάγματα και κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ ευχάριστη έκπληξη είναι και οι ναργιλέδες στον αίθριο χώρο με πλήθος γεύσεων.

Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό και εσωτερικός χώρος

Η ομάδα του Namor – εξαργυρώνοντας μια πολύχρονη εμπειρία στην εστίαση – έστησε με τον πιο δημιουργικό και εμπνευσμένο τρόπο ένα χαλαρό μαγαζί για κάθε στιγμή της ημέρας, μια στάση για κρασί και πλατό αλλαντικών τυριών, aperitivo, για γεύμα ή δείπνο, εισάγοντας τον επισκέπτη σε μια μοναδικής αισθητικής εμπειρία. Αν καπνίζεις, ο εξωτερικός χώρος θα σε δικαιώσει, αφού προσφέρει μια απόλυτη σύνδεση με τον πεζόδρομο κι είναι εξίσου άνετος και ζεστός. 

Namor
Τσακάλωφ 10, Κολωνάκι, τηλ. 2103622798
www.namor.gr | Facebook | Instagram

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.