Τι αλλάζει στα κέντρα διασκέδασης που «φάγαμε» τα νιάτα μας! Τα Αστέρια Γλυφάδας, η Νεράιδα και άλλα εμβληματικά κέντρα διασκέδασης της παραλιακής, παίρνουν πια άλλη μορφή, καθώς στις θέσεις τους μπαίνουν μεγάλες επενδύσεις

Αλλάζουν μορφή τα εμβληματικά νυχτερινά κέντρα που άφησαν εποχή στα νότια, κυρίως κατά μήκος της παραλιακής, από τον Άλιμο μέχρι τη Βούλα, καθώς τη θέση τους πλέον παίρνουν μεγάλες επενδύσεις διαφόρων ειδών. Τα σημεία όπου κάποτε «πλημμύριζαν» τα «Ακρωτήρι» στο Ελληνικό, η «Νεράιδα» στον Άλιμο, «Αστέρια» στη Γλυφάδα και «Bo» στη Βούλα, αποτέλεσαν, λόγω της προνομιακής τοποθεσίας τους, πόλο έλξης για τους επενδυτές, ωστόσο το σκηνικό όπου κάποτε δέσποζαν, πρόκειται να αλλάξει εντελώς.

Το «Ακρωτήρι» «μπαίνει» στην επένδυση του Ελληνικού

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μπροστά στη θάλασσα του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό, το Ακρωτήρι ήταν ένα από τα πιο γνωστά παραλιακά club όλης της Αθήνας. Ωστόσο πλέον, αποτελεί παρελθόν. Μάλιστα το σημείο στο οποίο βρισκόταν, ανήκει στο μεγάλο project του Ελληνικού, το οποίο θα αλλάξει τα δεδομένα σε όλη την περιοχή γενικότερα. Το Ακρωτήρι θα αποτελεί μέρος του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά. Θα είναι ουσιαστικά μια περιοχή με αμιγώς τουριστικά χαρακτηριστικά και συνδυασμένες συνοδευτικές χρήσεις αναψυχής και εμπορίου. Στο σύνολο της έκτασης της εν λόγω ζώνης, προβλέπονται χρήσεις ξενοδοχειακές, εμπορικές, αναψυχής, ναυταθλητικές εγκαταστάσεις.

Η «Νεράιδα» που θα μεταμορφωθεί στη Μαρίνα Αλίμου

Η «Νεράιδα» βρισκόταν στην παραλιακή, ακριβώς απέναντι  από το Συμμαχικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο. Από τα μέσα του 1960 έγινε ένα μαγαζί σύμβολο της νυχτερινής διασκέδασης. Το μαγαζί γνώρισε τις μεγάλες του δόξες στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και συγκεκριμένα όταν φιλοξένησε το πρόγραμμα με τους Βίκυ Μοσχολιού και Γιώργο Κατσαρό. Στο σημείο όπου υπήρχε, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την υλοποίηση της ανάπλασης της Μαρίνας Αλίμου.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα αναπτυχθούν περίπου 30 καταστήματα εντός της Μαρίνας Αλίμου. Μεταξύ αυτών θα βρίσκονται εμπορικά καταστήματα, σημεία εστίασης αλλά και σούπερ μάρκετ που θα έχει ως αντικείμενο την τροφοδοσία των ελλιμενιζόμενων σκαφών. Ειδικότερα, στη χερσαία ζώνη της μαρίνας, έκτασης περίπου 210 στρεμμάτων,  προβλέπεται η ανάπτυξη περίπου 18.000 τετραγωνικών μέτρων σύγχρονης σχεδίασης, μοντέρνων ισόγειων ή έως δύο ορόφων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν χρήσεις εστίασης και αναψυχής, ξενοδοχειακών υπηρεσιών, γραφείων, αποθήκευσης και επισκευών σκαφών, καθώς και εμπορικές χρήσεις. Ο περιβάλλων χώρος του χερσαίου τμήματος της μαρίνας θα είναι διαμορφωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να εντάσσονται δρόμοι, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, χώροι στάθμευσης, αλλά και επιμελημένοι χώροι πρασίνου που θα φιλοξενούν υπαίθριες εκδηλώσεις πολιτισμού για τους επισκέπτες. Επιπλέον, τόσο οι γραφειακοί χώροι που θα κατασκευαστούν όσο και οι αποθήκες, τα συνεργεία επισκευών και τα εμπορικά καταστήματα, θα εξυπηρετούν τις πλέον σημαντικές εταιρείες ναύλωσης επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, αλλά και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των σκαφών, του τουρισμού και της ευρύτερης επιχειρηματικότητας.

Στη θαλάσσια ζώνη της Μαρίνας, με έκταση περίπου 428 στρεμμάτων, θα έχουν τη δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 1.000 σκάφη αναψυχής, μετά και την ανακατασκευή των πλωτών προβλητών. Έμφαση θα δοθεί και σε υποδομές που θα αφορούν στη βελτιωμένη λειτουργία της προβλήτας, όπως σύγχρονες εγκαταστάσεις (πίλαρς) για τον ανεφοδιασμό των σκαφών, λοιπές εγκαταστάσεις ασφαλείας, φωτισμός, ασφάλεια (security) με αυτοματοποιημένα συστήματα παρακολούθησης.

Όπως πληροφορήθηκε πρόσφατα το NouPou, η έναρξη των εργασιών για τη Μαρίνα Αλίμου είναι προγραμματισμένη για την 1η Νοεμβρίου του 2023.

Το La Isla Bo αποκτά μυκονιάτικο αέρα

Το πρώην κέντρο διασκέδασης La Isla Bo, στη λεωφόρο Καραμανλή 14 στη Βούλα εντάσσεται σε ένα από τα κατασκευαστικά δρώμενα που “τρέχουν” στην περιοχή, αν και, εδώ και καιρό, οι εργασίες για την ανακατασκευή του κτιρίου, το οποίο αναμένεται να γίνει εστιατόριο, έχουν διακοπεί. Το ακίνητο έχει αποκτήσει ο Κύπριος εφοπλιστής και κάτοικος της περιοχής Βασίλης Μιχαήλ.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας Ζαννής Φραντζέσκος, γνωστός από το Nammos της Μυκόνου, έχει προγραμματίσει να δημιουργήσει στον συγκεκριμένο χώρο εστιατόριο Sea Satin με μουσική, το οποίο όμως θα αποτελεί χώρο αναψυχής και επομένως θα έχει ήπιο χαρακτήρα αξιοποίησης, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, λόγω του ότι βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Τα Αστέρια Γλυφάδας μετατρέπονται σε πολυτελές θέρετρο

Εξήντα χρόνια με το κλείσιμο των εμβληματικών «Αστεριών Γλυφάδας», ο χώρος παίρνει ξανά ζωή, μέσα από το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα One & Only Aesthesis. Στη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου που θα διαθέτει 127 κλειδιά και θα είναι υπό τη διαχείριση της Grivalia Hospitality.

Το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ανάπτυξης και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός του καλοκαιριού. Μέσα από τα φωτορεαλιστικά που δημοσίευσε το αρχιτεκτονικό γραφείο K-Studio, μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το πώς θα μοιάζει το νέο πολυτελές θέρετρο.

Ειδικότερα, αναμένεται να δημιουργηθούν 115 πολυτελή δωμάτια, 14 τουριστικές κατοικίες, 12 σουίτες, εκθεσιακός χώρος και αίθουσα, πολλαπλών χρήσεων, 2 εστιατόρια, αρχαιολογικοί περίπατοι, χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους και κέντρο αναζωογόνησης.

Ένα από τα δύο διώροφα κτίσματα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, αυτό που διαθέτει μορφή καμπύλης, θα αποτελεί το κεντρικό κτίριο υποδοχής. Σε αυτό θα αναπτυχθούν branded εστιατόριο, παιδικός σταθμός, όπως και 12 δωμάτια. Επίσης, η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει τη δημιουργία 95 επιπλωμένων διαμερισμάτων, ενώ στο δυτικό όριο της έκτασης θα αναπτυχθούν 14 ανεξάρτητες κατοικίες ενεργειακά αυτόνομες, με ιδιωτικό υπαίθριο χώρο και χώρο στάθμευσης.

Σε δύο από τα κτίρια του συγκροτήματος, θα δημιουργηθούν ακόμη επτά κατοικίες 152-199 τ.μ. η καθεμία και επτά δωμάτια ξενοδοχείου με επιφάνεια 72–75 τ.μ. το καθένα. Ακόμη, προβλέπεται και ξεχωριστή κατοικία, συνολικής επιφάνειας 162 τ.μ., που αποτελείται από τρία ανεξάρτητα κτίρια, καθώς και γυμναστήριο, χώροι προσωπικού της προεδρικής σουίτας και υποστηρικτικοί χώροι. Μεταξύ άλλων, το θέρετρο θα γίνει γαστρονομικός προορισμός, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα beach club.

-Γεωργία Περιμένη/nou-pou.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.