Θεμιστοκλής Μπάκας: Στον ΣΚΑΪ, στο Open & στο κεντρικό δελτίο του Κontra Channel για τη στεγαστική κρίση

Στα studio τουOpen tv και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» με τον Μάνο Νιφλή και την Χρύσα Φώσκολου βρέθηκε προ ημερών ο πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας .

Ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates κ.Θεμιστοκλής Μπάκας, ήταν καλεσμένος στο τηλεοπτικό πάνελ της πρωινής εκπομπής του Open μαζί με τον κ. Στράτο Παραδιά (Πρόεδρος Ιδιοκτητών Ακινήτων) καθώς και τον κ. Άγγελο Σκιαδά (Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών).

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας, αναφέρθηκε στην αύξηση των ενοικίων και γενικότερα του κόστους στέγασης που καταγράφεται στη χώρα μας τα τελευταία 2-3χρόνια παραθέτοντας στοιχεία της Eurostat που αναφέρουν ότι 4 στους 10 Έλληνες βιώνουν συνθήκες στεγαστικής κρίσης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 76,9% των ενοικιαστών, εφόσον πληρώσουν τα έξοδα του σπιτιού, κάνει περικοπές ή λαμβάνει οικονομική βοήθεια από τρίτους.

Παράλληλα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με την Σία Κοσιώνη, φιλοξένησε δηλώσεις του Θεμιστοκλή Μπάκα για την αύξηση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια και πως μπορεί να επηρεάσουν την εγχώρια κτηματαγορά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου EReal Estates, ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ :

«Πολλοί συμπολίτες μας που τα οικονομικά τους βρίσκονται σε οριακό σημείο, σε συνάρτηση με την αύξηση των επιτοκίων, τον πληθωρισμό και την αύξηση του κόστους διαβίωσης, να διαπιστώσουν ότι δεν τους «βγαίνει» ο οικογενειακός προϋπολογισμός για να αιτηθούν δανεισμό»

Ο πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας, φιλοξενήθηκε και στα studio του Kontra Channel και συγκεκριμένα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον έγκριτο δημοσιογράφο τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates κ.Θεμιστοκλής Μπάκας, ανάφερε ότι τα ενοίκια ακινήτων κατάλληλα για οικογένεια από το 2018 έως και

σήμερα καταγράφουν αυξητικές τάσεις από 37,2% έως και 42,1%, ενώ αν πρόκειται για φοιτητική κατοικία, η αύξηση των ενοικίων από το 2017 έως και σήμερα στην Αθήνα αγγίζει το 53% και στη Πάτρα όπου καταγράφεται η 2η μεγαλύτερη αύξηση το 49,23%.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το κόστος στέγασης, απάντησε ότι, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, το 60% – 70% του μέσου μηνιαίου μισθού αγγίζει σήμερα το ποσοστό του εισοδήματος που δαπανά ο ενοικιαστής στη χώρα μας για το κόστος στέγασης, ενώ αν πρόκειται για οικογένεια, χρειάζεται ακόμη και ένας ολόκληρος «καλός» μισθός.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πρόγραμμα της κυβέρνησης «Φθηνή Στέγη», ο πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας ανέφερε :

« Οποιοδήποτε μέτρο της κυβέρνησης που έχει ανακοινωθεί μέχρι τώρα, είναι ένα μέτρο που δεν στοχεύει στην άμεση αναχαίτηση του κόστους στέγασης, είναι μέτρα που απαιτούν χρόνο υλοποίησης… Παράλληλα, ακόμη και το πρόγραμμα «Σπίτι μου» για την δανειοδότηση των 150.000€, στοχεύει σε 10.000 νέους…όταν το πρόβλημα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι πολύ μεγαλύτερο σε αριθμούς!

Δεν είναι ένα πρόβλημα που θα λυθεί με 10.000 νέους… ή αν αυξήσουμε το φοιτητικό επίδομα στους ήδη υπάρχον δικαιούχους φοιτητές … ο φοιτητής που δεν μπορούσε να πληρώσει το ενοίκιο του το 2022, δεν θα μπορεί να το πληρώσει ούτε το 2023, ούτε το 2024.

Ο νέος που δεν μπορούσε να αγοράσει σπίτι το 2021, 2022, δεν θα μπορεί ούτε το 2023, ούτε το 2024… Ακόμη και η λογική της κοινωνικής αντιπαροχής για τη δημιουργία νέων κατοικιών (συνεργασία του Ελληνικού Δημοσίου με κατασκευαστές) , απαιτεί χρόνο… τουλάχιστον 2-3 έτη..

Άρα, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει ένα μέτρο που να είναι άμεσα υλοποιήσιμο και να δούμε μια διαφορετική εικόνα στο άμεσο μέλλον. »

Kontra Channel link:

Ο Πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας, δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης, κατά καιρούς τόσο στα μεγάλα ειδησεογραφικά site ( iefimerida.gr, ethnos.gr,capital.gr, newmoney.gr, protothema.gr, κλπ.), σε εφημερίδες ( ΤΑ ΝΕΑ, Real News, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ) , αλλά και σε τηλεοπτικά πάνελ των μεγάλων Αθηναϊκών καναλιών (ΕΡΤ1, MEGA, Open, Alpha, Star Channel κλπ. ) που έχει βρεθεί καλεσμένος, έχει αναδείξει τη νέα «μάστιγα» που κυριαρχεί στην εποχή μας, που δεν είναι άλλη, από την «αδυναμία» τόσο των νέων, όσο και πολλών οικογενειών, είτε να αγοράσουν, είτε να νοικιάσουν κατοικία σε προσιτές τιμές.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, ο δικός μας Θέμης,  αποτελεί τον βασικό αρωγό ανάδειξης του προβλήματος της Στεγαστικής Κρίσης στη χώρα μας από το έτος 2019, ενώ πολλές προτάσεις του για την «αναχαίτιση» του κόστους στέγασης έχουν υιοθετηθεί από διεθνής οργανισμούς (ΟΟΣΑ) αλλά και από κυβερνητικούς αξιωματούχους.  

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.