Εν μέσω υποκλοπών, βρώμας και αποκαλύψεων για το διεφθαρμένο σύστημα Μητσοτάκη και τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στην Κυβέρνηση, ο λαός δεν μπορεί να αγοράσει ούτε τα βασικά! Στα ύψη το πετρέλαιο θέρμανσης, βενζίνη, ούτε για μηχανάκι δεν έχουν οι Έλληνες!

Το χθεσινό… ξέσπασμα του Ολυμπιακού κατά της Κυβέρνησης με αναφορές σε «φασιστικό παρακράτος», με αφορμή ένα πέναλτι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και αιτία την υπόθεση των υποκλοπών και των παράνομων παρακολουθήσεων, προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις.

Τόσο ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, όσο και ο δημοσιογράφος και πρώην μέλος της Κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, επιτέθηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκαναν λόγο για «σύγκρουση» του Μαξίμου με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, ενώ σχολίασαν και το «πάρτι» στήριξης των τραπεζών σε βάρος του ελληνικού λαού.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός θα βγει απόψε στον Νίκο Χατζηνικολάου για… επικοινωνιακή υποστήριξη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Το μπαράζ τιτιβισμάτων:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στο 2,09 σκαρφάλωσε πανελλαδικά η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, όπως είπε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, ο οποίος προειδοποίησε ότι «δυστυχώς τις επόμενες ημέρες αναμένουμε να ανέβει κι άλλο».

Ο κ.Παπαγεωργίου επέστησε την προσοχή στους καταναλωτές για τις χαμηλές τιμές σε κάποια πρατήρια, τόσο στη βενζίνη, όσο και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Την ώρα που στην επικαιρότητα και στα ΜΜΕ κυριαρχεί το σκάνδαλο των υποκλοπών και των παράνομων παρακολουθήσεων και εσχάτως το πέναλτι στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι των «αιωνίων», το οποίο έγινε αφορμή για την επισημοποίηση της σύγκρουσης Μαξίμου-Βαγγέλη Μαρινάκη, η κατάσταση στην αγορά ξεφεύγει χωρίς κανέναν έλεγχο.

«Αναντιστοιχία»

Σε ερώτηση γιατί ξαφνικά  πάλι ανέβηκε η τιμή της βενζίνης και αν δικαιολογείται αυτή η αύξηση, ο Πρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής απάντησε:

«Υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία στην παγκόσμια σκηνή και τα γεγονότα που υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο, σε σχέση με την τιμή στη μικρή χώρα μας την Ελλάδα. Η αναντιστοιχία αυτή έχει να κάνει κυρίως με το ότι δεν μπορεί ο Έλληνας με μέσο μισθό 700 ευρώ να πληρώνει 2,10 την βενζίνη για να πάει στη  δουλειά του. Καλό είναι, επειδή και οι επιχειρήσεις πλήττονται, αλλά και οι καταναλωτές, να αναλύσουμε κάποια στιγμή που έχουν φτάσει οι δείκτες των χρημάτων των ελληνικών νοικοκυριών. Υπάρχει μια αύξηση στα έξοδα της μέσης οικογένειας. Πώς αποτυπώνεται αυτή η αύξηση; Τι μερίδιο πάει στα καύσιμα; Τι μερίδιο πάει στα άλλα προϊόντα του σούπερ μάρκετ; Υπάρχει τις τελευταίες ημέρες μια ελαστικότητα σε ότι αφορά το lockdown στην Κίνα. Αυτό αύξησε τη ζήτηση των υγρών καυσίμων και αυτό κατευθείαν έδρασε πάνω στην τιμή του προϊόντος».

Στο 1,35 το πετρέλαιο θέρμανσης

Σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης και την τιμή του σήμερα, ο Νίκος Παπαγεωργίου είπε:

«Αυτή τη στιγμή είναι μεγάλες οι ποσότητες που παραγγέλνει ο κόσμος, γιατί είναι ακόμα η αρχή. Σήμερα η μέση τιμή πανελλαδικά είναι στο 1,35 ευρώ. Η τιμή είναι πολύ καλή, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Νοεμβρίου που έχουν δεσμευτεί τα δύο μεγάλα διυλιστήρια ότι θα κρατήσουν την επιδότηση των επτάμισι λεπτών».

-makeleio.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.