Θα ψηφίσω Τσίπρα, διότι έγινε χειμερινός κολυμβητής – Ορθά “έκοψε” τον ψαροντουφεκά Πολάκη

Πιτσιρίκο, χιόνισε στο Λος Άντζελες για πρώτη φορά από το 1989 και για δεύτερη στα χρονικά, λόγω της ψυχρής εισβολής, που πλήττει μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, όπως επισημαίνει ο Guardian.

Mάλιστα, οι χιονοθύελλες αναμένεται να συνεχιστούν στην Καλιφόρνια και εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για το Σαν Ντιέγκο, ενώ το Γκόλντεν Στέιτ έχει ντυθεί στα λευκά και στο Σαν Φραντσίσκο καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εδώ και έναν αιώνα.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι πολλοί Καλιφορνέζοι δεν είχαν δει ποτέ πριν στη ζωή τους χιόνι, που έπεσε καθώς ο αρκτικός, ψυχρός αέρας συνδυάστηκε με την υγρασία από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Προβλήματα υπήρξαν στις συγκοινωνίες, λόγω του πάγου στους δρόμους και έκλεισε και ο Interstate 5, βόρεια του Λος Άντζελες.

Ακόμα και η περίφημη πινακίδα του Hollywood καλύφθηκε από χιόνι, κι ενώ τώρα υπάρχει και κίνδυνος πλημμυρών, καθώς οι βροχές που αναμένονται θα λιώσουν απότομα τα χιόνια στην Καλιφόρνια, όπου 101 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα.

Αν και χρειάζεται περισσότερη μελέτη για να διαπιστωθεί ο ρόλος της κλιματικής κρίσης σε αυτή την ψυχρή εισβολή, η αλήθεια είναι ότι οι χιονοπτώσεις έχουν αυξηθεί κατά τις εκάστοτε κακοκαιρίες.

Σχεδόν ένα μήνα πριν την Πρωταπριλιά, οπότε και ο υετός αρχίζει να μειώνεται σταδιακά, η χιονοκάλυψη στην Καλιφόρνια έχει φτάσει στο 144% του μέσου όρου της εποχής, κρατώντας και τα αποθέματα νερού σε πολύ καλά επίπεδα.

Όταν λέω ότι με την κλιματική αλλαγή χιονίζει πιο πολύ και ακόμα και σε μέρη που κάποτε η νιφάδα ήταν άγνωστη λέξη, κάτι έχω πάρει χαμπάρι. Κάτι αντιλαμβανόμαστε και οι χειμερινοί κολυμβητές, του καιρού οι απλοί παρατηρητές.

Μιας και έγινε, όμως, λόγος για τις ΗΠΑ, ο Volodymyr Zelensky παρέκκλινε από τη γραμμή των Αμερικανών και θέλει να συναντηθεί με τον Xi Jinping για να μιλήσουν για το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας, όπως μεταδίδει το BBC.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θέλει να πιστέψει ότι η Κίνα θα προμηθεύσει με όπλα τη Ρωσία.

Το σχέδιο της Κίνας περιλαμβάνει ειρηνευτικές συνομιλίες και σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας, αλλά σε κανένα από τα 12 σημεία του δεν λέει ότι η Ρωσία πρέπει να αποσύρει τον στρατό της από την Ουκρανία.

Οι κινέζικες αρχές δεν έχουν, μέχρι στιγμής, απαντήσει στο κάλεσμα του Zelensky για συνάντηση με τον Xi Jinping.

Tην ίδια στιγμή, η Ρωσία χαιρέτισε το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας, η οποία διέψευσε τις δηλώσεις του Αμερικάνου υπουργού Εξωτερικών Anthony Blinken ότι θα προμηθεύσει με όπλα τη Μόσχα.

Σχολιάζοντας το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας, o Joe Biden αναρωτήθηκε, εξάλλου, πώς μπορεί να είναι καλό, αφού το επικροτεί ο Vladimir Putin.

“Δεν έχω δει κάτι στο σχέδιο, που είναι προς όφελος οποιουδήποτε άλλου, πλην της Ρωσίας” ανέφερε ο Αμερικάνος πρόεδρος.

Η Κίνα φαίνεται να συντάσσεται στο πλευρό της Ρωσίας, αν και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να διασώσει τον Putin, μέσω αυτού του ειρηνευτικού σχεδίου, εκτιμά ο συντάκτης του BBC για θέματα παγκόσμιας εξωτερικής πολιτικής, John Simpson.

Oι κινέζικες προτάσεις έγιναν μετά τις συναντήσεις που είχε ο υπουργός Εξωτερικών της ασιατικής χώρας Wang Yi με τον Vladimir Putin και τον Sergey Lavrov στη Μόσχα.

Δυτικοί αξιωματούχοι έσπευσαν να απορρίψουν το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας, για την οποία ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ανέφερε ότι “στερείται αξιοπιστίας, επειδή δεν καταδίκασε την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία”.

Ωστόσο, ο Zelensky θεωρεί αποτυχία της χώρας του και των συμμάχων της το γεγονός ότι πολλά κράτη της Ασίας και της Αφρικής απείχαν από την ψηφοφορία του ΟΗΕ και δεν ενέκριναν το ψήφισμα που καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και νέα βοήθεια ύψους 12 δισ. δολ. για την Ουκρανία.

Από αυτά, τα 2 δισ. δολ. έχουν να κάνουν με την αποστολή πυρομαχικών και drones και τα 10 δισ. δολ. είναι βοήθεια προς την ουκρανική κυβέρνηση.

Άλλα 550 εκ. δολ. θα δοθούν σε Ουκρανία και Μολδαβία για να ενισχύσουν τις ενεργειακές υποδομές τους.

Τουλάχιστον 10 χιλιάδες διαδήλωσαν, ωστόσο, υπό χιονόπτωση στο Βερολίνο κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία, γεγονός που επικρίθηκε από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη της Γερμανίας και έφερε 1.400 αστυνομικούς στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τη διαδήλωση με το σύνθημα “Ξεσηκωμός για την ειρήνη οργάνωσε η ακροαριστερή πολιτικός Sahra Wagenknecht, έναν χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου κι ενώ οι δυτικές χώρες υπόσχονται ακόμα περισσότερα όπλα στους Ουκρανούς και προσανατολίζονται σε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Διαδηλωτής ανέφερε, ωστόσο, ότι χάνονται 1.000 ζωές τη μέρα και πως η κλιμάκωση της αποστολής όπλων φέρνει όλο και πιο κοντά τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

“Διαπραγματευτείτε, μην κλιμακώνετε”, έγραφε ένα πανό, ενώ “δεν είναι ο πόλεμός μας” μπορούσε να διαβάσει κανείς σε ένα άλλο.

Η αστυνομία διέψευσε, εξάλλου, ότι ακροδεξιά στοιχεία παρευρέθηκαν στη διαδήλωση, που ήταν ειρηνική, αλλά την καταδίκασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Christian Lindner, λέγοντας ότι “όποιος δεν είναι με την Ουκρανία, βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας”.

ΗΠΑ και Γερμανία είναι οι δύο μεγαλύτεροι προμηθευτές όπλων της Ουκρανίας.

Παρεμπιπτόντως, ο ανοιχτοχέρης, όσον αφορά τα όπλα και πιο ηλικιωμένος εν ενεργεία πρόεδρος, ο Joe Biden, θα βάλει ξανά υποψηφιότητα το 2024, φιλοδοξώντας να παραμείνει στο πόστο του, όπως γράφει η Le Monde.

Ωστόσο, ο 80χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ABC ότι στην παρούσα φάση θέλει να διευθετήσει διάφορα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την πρώτη του θητεία και προς το παρόν δεν τον απασχολεί η προεκλογική του εκστρατεία.

Ερωτηθείς για το αν η ηλικία του θα επηρεάσει την τελική του απόφαση, απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι “ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να μου κάνει ερωτήσεις για την ηλικία μου, αλλά εγώ θα λέω πάντα να δίνετε σημασία τις πράξεις μου (και όχι στα χρόνια μου)”.

Αν ο Biden ολοκληρώσει μία δεύτερη θητεία, θα είναι 86 ετών και η ηλικία του και η φυσική του κατάσταση χρησιμοποιούνται συχνά από τους πολιτικούς του αντιπάλους για να καταδείξουν την ακαταλληλότητά του για την προεδρία.

Ωστόσο, και ο βασικός του αντίπαλος, Donald Trump είναι 76 χρονών και η Nikki Haley, που θέλει να διεκδικήσει με τη σειρά της το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, παρουσιάζει ως ένα από τα πλεονεκτήματά της ότι είναι 51 ετών, ζητώντας από τους Αμερικάνους να δείξουν εμπιστοσύνη στη νέα γενιά.

Η ίδια πρότεινε, μάλιστα, να γίνονται υποχρεωτικά τεστ διανοητικής ικανότητας σε υποψήφιους άνω των 75 ετών και ο Biden και ο Trump θα είναι 82 και 78 χρονών αντίστοιχα στις επόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Πόσο ξύλινοι, προβλέψιμοι και κυνικοί είναι σε όλο τον κόσμο οι πολιτικοί.

Για αυτό κι εγώ θα ψηφίσω Τσίπρα, που έγινε τουλάχιστον χειμερινός κολυμβητής.

Τον είδα να κολυμπάει άψογα πεταλούδα τις προάλλες σε βιντεάκι του Ζαραλίκου, ενώ σε συνέντευξή του δήλωσε ότι ξεκίνησε τα μπάνια τον χειμώνα στην καραντίνα, που περνούσε δύσκολα στο Σούνιο και πως τον Δεκέμβρη η θάλασσα είναι γλυκιά (του Πειραιά;) και τον Μάρτη κρύα.

Τον Μητσοτάκη φοβόσουν, Πιτσιρίκο, ο Τσίπρας θα σε ξεπεράσει σε μπάνια.

Ορθά έπραξε και διέγραψε τον ψαροντουφεκά Πολάκη, ενώ ακόμα να παρέμβει η εισαγγελία για το έγκλημα του να δολοφονεί τα αθώα πλάσματα της θάλασσας.

Άραγε να βούτηξε ο Τσίπρας και το Σάββατο 26/2, που τελικά δεν είχε και πολύ κύμα ο Σαρωνικός διότι ο άνεμος ήταν νοτιοανατολικός και όχι καθαρός νοτιάς ή νοτιοδυτικός;

Η χαρά μου μετριάστηκε, όμως, γιατί μου χάλασε της υποβρύχιας μηχανής ο φακός.

Πρόλαβα να βγάλω, βέβαια, μερικές φωτογραφίες με το κυματάκι, αφού δεν φαινόταν καλά ο βυθός.

Δεν είχε και τίποτα ιδιαίτερο, μόνο καλόγριες κολυμπούσαν, κάνας κακαρέλος και κάνας σαργός.

-pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.