Τελικά ο Πελετίδης είχε αντίπαλο τον…. Πελετίδη

Αληθινή ανάλυση με την υπογραφή του Σωτήρη Γεωργίου :

Πολύ ντόρος για τις εκλογές στην Πάτρα. Και για πολλούς έκπληξη ότι ο Πελετίδης πήρε ίδιο ποσοστό στον 1ο γύρο με τις προηγούμενες εκλογές και δεν είχε καμία φθορά ενώ έχει ακούσει τόσα!

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Έκπληξη για πολλούς και πως ενώ η ΝΔ έκανε ανατροπή στην Αχαϊα και ήταν πρώτη, ο Πελετίδης που είναι στην Αριστερά δεν έχασε ποσοστό. Και ενώ στις Περιφερειακές το πρόσωπο που στήριξε η ΝΔ έκανε περίπατο!

Καταρχάς στις δημοτικές εκλογές πολλοί ψηφίζουν πρόσωπα. Δυστυχώς η Πάτρα έχει πράγματι σοβαρά ζητήματα και εσωστρέφεια λαθεμένα σαφώς για μένα. Εχουν γίνει κάποια πράγματα, αλλά έπρεπε να έχουν γίνει πολύ πολύ περισσότερα. Από την άλλη όμως ποιοί ήταν και οι αντιπαλοί του;

Στην ουσία καμία υποψηφιότητα δεν ήταν δυνατή και γι αυτό και η ΝΔ απέφυγε την επίσημη στήριξη. Επίσης, για να έχεις τύχη σαν νέος δήμαρχος θα πρέπει να έχεις σοβαρή ομάδα με άτομα της πιάτσας και οχι της θεωρίας και να είσαι πολλούς μήνες στην ενεργή έστω εξωθεσμική αντιπολίτευση. Κάτι που δεν είχε κανεις υποψήφιος.

Επίσης, ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει ωραία προγράμματα καλογραμμένα και θεωρητικά, αλλά να ακούει τον υποψήφιο με δυναμισμό να προτείνει άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις. Εγώ στην Πάτρα πχ είδα θεωρία αλλά καμία ουσία και υπερβολικό πολίτικαλ κορέκτ.

Υπάρχουν και άλλα που δεν ειναι του παρόντος. Κλείνοντας ήταν ευχάριστο ότι ο δεύτερος και επίσης γιατρός και σοβαρός άνθρωπος Σβόλης, πήγε στον Πελετίδη να τον συγχαρεί. Η Πάτρα πρέπει να είνα ενωμένη. Προσωπικά πάντως δεν βλέπω να αλλάζει κάτι στις παθογενειές της. Και βλέπω και πολλούς πατρινούς που αρέσκονται στην εσωστρέφεια και στο να την βγάλουμε σήμερα χωρίς όραμα και ιδέες..

Οποιος θέλει πλεον να ελπίζει στις επομενες εκλογές, πρεπει να κτίσει μια σοβαρή αντιπολίτευση με σοβαρά πρόσωπα της καθημερινότητας και καθημερινή ροή λόγου..

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.