Τελέστηκε το 40ήμερο μνημόσυνο του Γιώργου Ποζίδη – Ποιοι τον τίμησαν-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Τελέστηκε το 40ήμερο μνημόσυνο του Γιώργου Ποζίδη - Ποιοι τον τίμησαν-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δεν μπορώ να το χωνέψω. Ο Γιώργος Ποζίδης νεκρός. Κι όμως, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Πάει μόνο μπροστά.

Δεν ήμουν φίλος του. Ούτε παριστάνω τον φίλο του. Σαν παρατηρητής των πραγμάτων και των εξελίξεων, έχω κάθε δικαίωμα να αποτυπώσω τις σκέψεις μου στο χαρτί. Ιδίως για αυτόν, που ήταν μέγεθος, δεν ήταν μια ανύπαρκτη, μια περιθωρειακή ιστορία. Άρα, ό, τι συνέβη στο μνημόσυνο του Γιώργου Ποζίδη, και σε κάθε μέγεθος αιχμής πιθανόν να με χαλάει, όπως και να με φτιάχνει.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Προχθές (Κυριακή 7.9.2019) στο νέο ναό της Αναστέσως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, με αφορμή την συμπλήρωση σαράντα ημερών από την εκδημία του.

Πολλοί πιστοί συμπροσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του. Μεταξύ αυτών, ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγελης Μαρινάκης, η τραγουδίστρια Παολα, ο μάνατζερ της, Φώτης Ζογλοπίτης, ο μίμος, τραγουδιστής και ηθοποιός, Τάκης Ζαχαράτος, αλλά και ο ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, Κώστας Μπερτάκης.

Ο τελευταίος τον ήξερε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Τον θεωρούσε μέρος της οικογένειας του. Ήξερε ότι ήταν ανώτερος πολλών. Θα απασχολεί και μετά το θάνατο του. Το μόνο σίγουρο. Αγωνιστής και ασυμβίβαστος στις ιδέες του, όπως ο ίδιος τις αντιλαμβανόταν. Πολλές ακόμη ιστορίες θα γραφτούν για αυτόν στο μέλλον. Πέρασε στην κατηγορία των μύθων.

Ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα, είχε βγει έκτος Ολυμπιονίκης της Ελληνορωμαϊκής πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984. Ενώ είχε κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1981,1984), τέταρτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (1983), δεύτερος στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1979.

Ο Γιώργος Ποζίδης, που το όνομα του και η ιστορία του δεν θα θαφτούν ποτέ, γεννήθηκε το 1956 στην Μαυροπηγή Κοζάνης, και έφυγε από τη ζωή στις 1 Σεπτεμβρίου 2019. Ο Κοζανίτης παλαιστής υπέστη καρδιακό επεισόδιο στην Επανομή και εξέπνευσε προτού προλάβουν να επέμβουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν στο σημείο.

Διαβάστε ακόμα στο tsipasblog.gr : «Ένα ψέμα είναι και δεν μπορείς να το πιστέψεις»

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.