Όλα τα ονόματα! 7 κατηγορούμενοι στο εδώλιο για κακουργήματα για το Colpo Grosso της Ζακύνθου! Εισαγγελέας πρωτοδικών Πολυκράτης: “Η πώληση της παραλίας του Ναυαγίου και το 13% του νησιού στήθηκε πάνω σε μια απάτη” – Οι “γαλάζιοι” βουλευτές που ενεπλάκησαν, ο Εμίρης του Κατάρ και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης… από την πίσω πόρτα

Σημαντικές εξελίξεις που δικαιώνουν τον μακροχρόνιο αγώνα των κατοίκων της Ζακύνθου, είχαμε στο νησί , καθώς βγήκε επιτέλους, έστω και με καθυστέρηση 16 μηνών, η εισαγγελική πρόταση της συμπληρωματικής ανάκρισης για την περίφημη αγοραπωλησία-απάτη των Ορεινών της Ζακύνθου, που αφορά την πώληση του 13% του νησιού και της διάσημης παραλίας Ναυάγιο σε εταιρεία συμφερόντων του εμίρη του Κατάρ, με την αμέριστη υποστήριξη κεντρικών στελεχών και άλλων κύκλων της ΝΔ.

Με την υπ’ αριθ. 1031/22 (10-3-2022) προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Γ. Πολυκράτης επιβεβαίωσε το βούλευμα 1679/2020 Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, δικαιώνοντας τις 200 οικογένειες των ορεινών κοινοτήτων της Ζακύνθου οι οποίοι είδαν μέσα σε μια νύχτα τις πατρογονικές περιουσίες τους να μετατρέπονται σε ιδιοκτησία μιας λιβανέζικης εταιρείας που φέρεται να δρούσε για λογαριασμό του εμίρη του Κατάρ, αλλά και τη Μητρόπολη Ζακύνθου, που ως ιδιοκτήτρια ενός μεγάλου μέρους της επίμαχης έκτασης ξεκίνησε πρώτη τον δικαστικό αγώνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στην πρότασή του, την οποία η τοπική κοινωνία περίμενε επί μακρόν με κομμένη την ανάσα, προκύπτει:

Πρώτον, ότι η επίδικη και πωληθείσα έκταση των 14.467,49 στρεμμάτων, που πουλήθηκε από τον Γ. Χάρο, το 2014 στη μεσιτική Pimana, με βάση ένα βενετσιάνικο έγγραφο που έγινε δεκτό χωρίς να μεταφραστεί, δεν ανήκε στον φερόμενο ως πωλητή, αφού από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι αυτός κατέστη κύριος αυτής, με νόμιμο τρόπο.

Δεύτερον, ότι ψευδώς ο Γ. Χάρος ισχυρίστηκε ότι είχε στην ιδιοκτησία του και το νησάκι Άγιος Ιωάννης (Βρώμη) και το πούλησε στον εμίρη – νέα κατηγορία για την οποία έγινε η συμπληρωματική ανάκριση.

Τρίτον, ότι όλα αυτά τελούσαν σε γνώση των κατηγορουμένων και μπορούσαν από την μελέτη των προσκομιζόμενων εγγράφων να γίνουν εύκολα αντιληπτά.

Τέταρτον, ότι η συνολική ζημία του ελληνικού δημοσίου και των ΝΠΔΔ, από την απατηλή αγοραπωλησία του 2014, ξεπερνά τα 17,6 εκατομμύρια ευρώ.

Κατόπιν της έκδοσης και του συμπληρωματικού βουλεύματος ανοίγει ο δρόμος για να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών οι επτά κατηγορούμενοι, δηλαδή ο πωλητής των 14.500 στρεμμάτων Γ. Χάρος, η Πρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος της αγοράστριας Ανώνυμης Εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ, Joumana Bechara, η συμβολαιογράφος που έφτιαξε τα χαρτιά για την αγοραπωλησία, ο τοπογράφος και τρεις δασικοί κρατικοί υπάλληλοι, προκειμένου να δικαστούν με τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και απάτης από κοινού εις βάρος του Δημοσίου και ΝΠΔΔ.

Αξίζει πάντως ότι να σημειωθεί ότι ακόμη και σήμερα, που υπάρχουν δυο δικαστικές αποφάσεις οι οποίες βεβαιώνουν ότι η αγοραπωλησία των Ορεινών και του Ναυαγίου Ζακύνθου ήταν απάτη σε βάρος των κατοίκων των ορεινών κοινοτήτων του νησιού, της εκκλησίας και του Δήμου Ζακύνθου, η μεσιτική Πιμάνα επιμένει να δηλώνει πως η υπόθεση δεν έχει κλείσει και να εκφράζει την πεποίθηση ότι στο τέλος θα βρεθεί φόρμουλα συνεννόησης με τους κατοίκους του νησιού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τουριστική επένδυση.

Πηγές της εταιρείας μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Business Daily, παραπέμπουν στο γεγονός ότι, μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το 2020 που παρέπεμψε για κακούργημα την τότε διευθύνουσα σύμβουλο της Joumana Bechara, η μεσιτική λιβανέζικη εταιρεία άλλαξε το διοικητικό της συμβούλιο, βγάζοντας από αυτό την Bechara, και βάζοντας στο ΔΣ το διευθύνοντα σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Ευθύμιο Μπουλούτα.

Κι αν ληφθεί υπόψη το μέγεθος της πολιτικής στήριξης που είχε από το 2014 και που ακόμη έχει πρωτίστως από τη Νέα Δημοκρατία η πώληση-απάτη της αγοραπωλησίας των Ορεινών και της παραλίας του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο στον εμίρη του Κατάρ με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με πλέον χαρακτηριστικές τις κατά καιρούς δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη υπέρ της επένδυσης, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί η Πιμάνα πιστεύει ότι, παρά το γεγονός ότι στελέχη της πήγαν, επιβεβαιωμένα πλέον και με δικαστική βούλα, να κλέψουν τις περιουσίες των κατοίκων της ΒΔ Ζακύνθου με ψευδείς τίτλους, στο τέλος θα βρεθεί φόρμουλα συνεννόησης.

Το πιστεύει γιατί έχει την πλήρη υποστήριξη του κυβερνώσας ΝΔ τόσο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο ( Άδωνις Γεωργιάδης, Χάρης Θεοχάρης, Βασίλης Κικίλιας) όσο και σε περιφερειακό επίπεδο (βουλευτής Ζακύνθου Διον. Ακτύπης, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα).

Αυτό φάνηκε άλλωστε πολύ καθαρά κι από το γεγονός ότι παρά τις δικαστικές αποφάσεις, η κυβέρνηση, με νομοσχέδιο που πέρασε το περασμένο Δεκέμβριο, έχει ανοίξει το δρόμο ώστε να αποκτήσει το Ναυάγιο το καθεστώς «Ειδικής Τουριστικής Περιοχής» το οποίο, υπό το μανδύα του δημοσίου συμφέροντος, επιτρέπει τις απαλλοτριώσεις και τη διάνοιξη τουριστικών δρόμων και έχει αρχίσει να υλοποιεί με άλλο τρόπο το σχέδιο του εμίρη του Κατάρ.

edolio5

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.