Τα επεισόδια στη Ρόδο : «Μία υπαστυνόμος και δύο αστυνομικοί προσπαθούσαν επί τρεις ώρες να μας απεγκλωβίσουν»!

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος των μετόχων της Παναχαϊκής Πέτρος Σταθάκης και μίλησε για τα επεισόδια που έγιναν στο γήπεδο της Ρόδου στον αγώνα της ομάδας του με τον Διαγόρα για το πρωτάθλημα της Super League 2.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Σταθάκης:

…διά χειρός Hλία Τσίπα

«Εμείς φύγαμε, άλλοι όχι, κάποιοι φίλαθλοι παραμένουν στη Ρόδο. Προσήχθησαν από την αστυνομία και τη Δευτέρα (26/2) μετατράπηκαν σε συλλήψεις, κρατήθηκαν πολύ αδίκως κατά την κρίση μας. Όπως μας ενημέρωσαν οι νομικοί μέχρι την Τετάρτη (28/2) που είναι η τριήμερη προθεσμία που έχουν.

Υπήρχε μια μερίδα οπαδών που ταξίδεψε από την Πάτρα με αεροπλάνο, νοικιάσανε αυτοκίνητα, ήρθαν στο γήπεδο. Ήταν σε ένα καφέ γύρω στις 1:30 όπως ενημερώθηκα από τους ανθρώπους του Διαγόρα, κάτι που κανένας από τη διοίκηση της Παναχαϊκής δεν ήξερε. Ερχόμενοι στο γήπεδο φωνάζοντας κάποια συνθήματα υπέρ της Παναχαϊκής, υπήρχαν αντεγκλήσεις με κάποιους ανθρώπους από τις καφετέριες και στη συνέχεια μπήκαν μέσα στο γήπεδο. Οι άνθρωποι του Διαγόρα τους καθοδήγησαν στη θύρα των φιλοξενουμένων. Εκεί, μετά από λίγο ήρθε και η Αστυνομία, μια διμοιρία, και δεχόντουσαν διάφορα αντικείμενα και πέτρες από ανθρώπους εκτός γηπέδου.  

Μετά από κάποια στιγμή τελείωσε όλο αυτό, ξεκίνησε το παιχνίδι, όλα κύλησαν ομαλά κατά τη διάρκεια του, η Παναχαΐκή κέρδισε, κανένα πρόβλημα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καμιά αντέγκληση, δηλαδή να ήταν κάπως θερμό το παιχνίδι μεταξύ των ποδοσφαιριστών, οι παράγοντες, δεν έγινε τίποτα απολύτως.

Αφού έχει τελειώσει το παιχνίδι, έχουν αποχωρήσει οι διαιτητές και πάνε οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής στα κάγκελα και πανηγυρίζουν και τραγουδούν με τους φιλάθλους. Φεύγοντας κάποια στιγμή, και ενώ ήταν όλα ήρεμα και να ετοιμαστεί η αποστολή για να αναχωρήσει, κάποια άτομα σπάσανε την πόρτα και μπήκανε στο γήπεδο.

Η Αστυνομία προσπαθούσε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε, απλά δεν είχε δυνάμεις. Ο κόσμος ήταν 200-300 άτομα. Εγώ είδα μια κοπέλα υπαστυνόμο που προσπαθούσε με 2-3 άλλους αστυφύλακες και 2 ακόμα της Ασφάλειας να κάνουν ό,τι μπορούσανε. Η αποστολή έφυγε από το γήπεδο στις 8 με 8:15 το βράδυ ενώ το παιχνίδι τελείωσε στις 5. Μας έλεγαν ότι έχουν έλλειψη δυνάμεων. Και οι διαιτητές αργήσανε να φύγουνε.

Σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφορούν, προσπαθούν κάποια άτομα να μπουν στα αποδυτήρια και βαράνε την πόρτα. Πάλι η κοπέλα προσπαθεί να κρατήσει την πόρτα μόνη της. Και μετά από κάποια στιγμή εμφανιστήκανε, δεν ξέρω για ποιο λόγο και πώς πήραν αυτήν έκταση, και έπεφταν μολότοφ.

Όλα έγιναν έξω γιατί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι φίλοι της Παναχαϊκής ήταν με τη διμοιρία, δεν μετακινήθηκαν καθόλου από τη θύρα τους, δεν τους το επέτρεψε η Αστυνομία παρά μόνο στο τέλος που τους μετακίνησε σε ένα άλλο σημείο. Όλα τα επεισόδια ξεκινήσανε από τους ανθρώπους απέξω που σπάσανε την πόρτα και μπήκανε μέσα στον χώρο κανά δύο φορές.  

Σας λέω ότι ήταν ένα καθαρά πάρα πολύ καλό παιχνίδι, δεν υπήρξαν ούτε διαιτητικά λάθη. Ο Διαγόρας δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση για τη διαιτησία».   

-dikisports

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.