ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρες και αντιπολιτευτική τακτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρες και αντιπολιτευτική τακτική

Και του σαλονιού και του λιμανιού. Αυτή θα είναι η αντιπολιτευτική γραμμή που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, καθώς από τη μια θέλει να διατηρήσει το προφίλ που απέκτησε μετά τις δεύτερες εκλογές του 2015 και από την άλλη δεν θέλει να χάσει τον χαρακτήρα που έχει ως κόμμα της αριστεράς. 

Στην ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να ξεκαθαρίσει το πως θα εφαρμόσει την λογική και «μαστίγιο και καρότο», καθώς ήδη μια μικρή ομάδα στελεχών, θέλουν να επαναφέρουν στα πράγματα τον “παλαιό” ΣΥΡΙΖΑ της εποχής που πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα πιο μετριοπαθή στελέχη της Κουμουνδούρου λένε πάντως ότι δεν σκοπεύουν να μην συνταχθούν με την κοινωνία όπου χρειαστεί, στηρίζοντας κινητοποιήσεις απέναντι στην κυβέρνηση, όμως η θητεία και η εμπειρία του Μαξίμου επιβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ να αντιπολιτευτεί με διαφορετικούς όρους.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί άλλωστε να δείξει πως το κόμμα του, είναι σε θέση πλέον να ασκήσει μια προγραμματική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, που στηρίζεται στο έργο του ΣΥΡΙΖΑ και στη διεθνή αναγνώριση του.

Η στάση που κράτησαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις φωτιές στην Εύβοια ήταν ενα  πρώτο δείγμα, καθώς κράτησαν χαμηλούς τόνους σημειώνοντας μάλιστα πως τα λάθη της ΝΔ δεν θα επαναληφθούν για κρίσιμα θέματα, που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

 Κλιμάκιο  του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο της πυρκαγιάς, παρακολούθησε  από πολύ κοντά τις εξελίξεις και τοποθετήθηκε πολιτικά χωρίς λαϊκισμούς και ακρότητες.

Η οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  θα αποτελέσει αναμφισβήτητα, το σημείο αιχμής της κριτικής, που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη δείξει πως επιθυμεί να προστατεύσει την οικονομική ελίτ της χώρας,  γεγονός που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να αναδείξει κοινοβουλευτικά . Άλλωστε -όπως λένε στελέχη της Κουμουνδούρου- και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Βουλής θα έχει την ευκαιρία να φέρει το “παιχνίδι” στα μέτρα του το επόμενο διάστημα.

από eretikos.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.