Η συνέντευξη του πατρινού Θεμιστοκλή Μπάκα στο παγκόσμιο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters

Τον πατρινό Θεμιστοκλή Μπάκα, τον Προέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου EReal Estates, είχε επισκεφτεί το δημοσιογραφικό επιτελείο του παγκόσμιου ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters που εδρεύει στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το tsipasblog.gr (https://tsipasblog.gr/ton-patrino-themistokli-mpaka-episke/)  είχε δημοσιεύσει την είδηση της επίσκεψης του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στα κεντρικά γραφεία που διατηρεί ο πατρινός στον πολυσύχναστο πεζόδρομο του Κολωνακίου επί της οδού Βαλαωρίτου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αυτή η είδηση μας χαροποίησε, και μας έκανε να νιώθουμε όμορφα που ένα δικό μας παιδί, ο δικός Θέμης Μπάκας, «απασχολεί» το δεύτερο πιο γνωστό πρακτορείο ειδήσεων στον κόσμο.

Δεν είναι λίγο, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters να επισκέπτεται τον πατρινό Θεμιστοκλή Μπάκα για να τους μιλήσει για την Ελληνική Οικονομία, για το εγχώριο Real Estate, για την στεγαστική κρίση και το μέλλον της χώρας μας.

Ο τίτλος του ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters ήταν “Young Greeks priced out as inflation, rents soar” – “Πληθωρισμός και έκρηξη ενοικίων ταλανίζουν τους νέους στην Ελλάδα”.

Το άνωθεν θέμα, το έχει αναδείξει πολλάκις ο πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας μέσω συνεντεύξεων του, αρθρογραφίας του στο σύνολο των μεγάλων ειδησεογραφικών site (Protothema.gr, Newmoney.gr, Ethnos.gr, Newsbomb.gr, Imerisia.gr, iefimerida.gr), σε εφημερίδες Πανελλαδικής εμβέλειας ( TA NEA, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟ, REAL NEWS κλπ), σε τηλεοπτικά πάνελ των μεγάλων καναλιών (Mega Channel, ΣΚΑΪ , Open tv, Star Channel, Alpha tv κλπ ) που έχει βρεθεί καλεσμένος, καθώς και στο σύνολο των συνεντεύξεων του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ( ΣΚΑΪ 100,3, Παραπολιτικά 90,1, Alpha 98.9, Real fm 97,8 κλπ. )

Μη ξεχνάμε ότι ο Θεμιστοκλής Μπάκας ανέδειξε την αναγκαιότητα Στεγαστικής Πολιτικής και πρότεινε λύσεις, το tsipasblog.gr έχει δημοσιεύσει εκτενές ρεπορτάζ (https://tsipasblog.gr/o-patrinos-themistoklis-mpakas-anedei/ ) , πριν ασχοληθούν λογιστές – φοροτέχνες, οικονομικοί σύμβουλοι, δικηγόροι, ινστιτούτα ερευνών και πολιτικά κόμματαΤο θέμα πλέον  «πουλάει» πολιτικά, κοινωνικά και ειδησεογραφικά…και όλοι προσπαθούν να «καρπωθούν» κάτι !

Είναι ο άνθρωπος που «διαβάζει» ακόμη και ο διεθνής οργανισμός ΟΟΣΑ (https://tsipasblog.gr/ton-patrino-themistokli-mpaka-diavaz/ ) εκτός από τη κεντρική εξουσία και την τοπική κοινωνία της Αχαΐας.

Η δήλωση του Θεμιστοκλή Μπάκα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters “The situation is tough … we will see many returning to their childhood rooms,” – “Η κατάσταση είναι δύσκολη και θα δούμε πολλούς να επιστρέφουν στα παιδικά τους δωμάτια , έγινε τίτλος πολλών εγχώριων μέσω ενημέρωσης ( naftemporiki.gr, newsbeast.gr, pagenews.gr, imerisia.gr ) που αναδημοσίευσαν το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters.

Σχεδόν το σύνολο των εγχώριων ειδησεογραφικών site (ekathimerini.gr, newmoney.gr, ethnos.gr, newsbomb.gr, ot.gr, tovima.gr, tanea.gr, in.gr, capital.gr, businessdaily.gr, sdna.gr, moneyreview.grm thetoc.gr, news247.gr), αναδημοσίευσαν το σύνολο του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ των Reuters.

Παράλληλα, μεγάλο μέρος των διεθνών έγκριτων ειδησεογραφικών site, τόσο αγγλόφωνα όσο και γαλλόφωνα  όπως το euronews.com,  huffingtonpost, αλλά και η ειδησεογραφική ενότητα του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου στο κόσμο –  Nasdaq  ( https://www.nasdaq.com/articles/focus-young-greeks-priced-out-as-inflation-rents-soar ) , φιλοξένησε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και με τις δηλώσεις του Θεμιστοκλή Μπάκα.

Η δήλωση του Θεμιστοκλή Μπάκα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters:

«Η κατάσταση είναι δύσκολη… θα δούμε πολλούς να επιστρέφουν στα παιδικά τους δωμάτια», δήλωσε ο πρόεδρος του Ε-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, προσθέτοντας ότι το ποσοστό των ιδιόκτητων κατοικιών μειώθηκε κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες την τελευταία τριετία, περίπου στο 73%.

Μετά από μία δεκαετή οικονομική κρίση και τη διετία της πανδημίας, είναι δύσκολο να έχει ένας νέος οικονομίες 45.000 – 60.000 ευρώ για προκαταβολή προκειμένου να αγοράσει ένα διαμέρισμα αξίας 150.000 ευρώ, είπε ο κ. Μπάκας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του παγκόσμιου ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters: Εδώ το link 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το βιντεοσκοπημένο μέρος του ρεπορτάζ που φιλοξενεί το σύνολο των δηλώσεων του Θεμιστοκλή Μπάκα, θα προβληθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 τις επόμενες ημέρες.

Εμείς, για ακόμη μια φορά θα αναφέρουμε ότι χαιρόμαστε που δικά μας παιδιά, νέοι άνθρωποι, όπως ο Πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας, βλέπουν τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, τα αναδεικνύουν και καταθέτουν προτάσεις μέσω του δημοσίου βήματος που κατέκτησαν μόνοι τους. Όλα τα άνωθεν είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, μελέτης και αγάπης γι΄αυτό που κάνουν.  Νέοι άνθρωποι που δεν προέρχονται από «τζάκια» και φατρίες, αλλά από την κοινωνία. 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.