Σύλλογος νυχτεριών ναών : θα τα ξαναπεί με την κυβέρνηση- Θέλει να κλείσει το “ο καθένας στο είδος του”

Δίνω το έργο σε μια απαραίτητη επανάληψη, για όσους δεν το έχουν παρακολουθήσει.

Στην νύχτα, πριν και τον καταστροφικό ερχομό της πανδημίας, υπήρχε ένας σύλλογος, ο δικός τους, αλλά στην ουσία ήταν σαν μην υπήρχε. Τον είχαν παρατημένο, ξεχασμένο σε μια γωνία. Καθώς οι καλοί, οι δυνατοί, οι νοικοκυραίοι, ούτως ή άλλως δουλεύανε καλά και άρα, που όρεξη για συλλόγους, ομαδικό πνεύμα, συνεργασία και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Άσε που μερικοί μαγαζάτορες είχαν κόντρες περί των καλλιτεχνών και ούτε που μιλούσαν μεταξύ τους. Έτσι ήταν.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αυτό αλλάζει. Από έτσι ήταν, γίνεται έτσι δεν είναι πια. Εξ αφορμής του ύπουλου πολεμού, που έρχεται με τρομακτική γρηγοράδα από την Κίνα και αρχικά έδειχνε ότι δεν θα ήταν μεγάλης έντασης. Ότι θα περάσει ξώφαλτση από εμάς, τους πολιτισμένους ευρωπαίους, αλλά μετά από λίγο, συνειδητοποιούν πως τα είχαν υπολογίσει όλα λάθος. Ο πόλεμος θα είναι μέγας και έρχεται να μας κάνει τη ζωή κόλαση. Στο παζλ αυτό, και την νυχτερινή διασκέδαση. Οπότε, τότε, αναγκαστικά, ορισμένοι από τους παίκτες της αθηναικής νύχτας, κάνουν το βήμα “ξεχνάμε τα παλιά”, κάθονται στο ίδιο τραπέζι, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια..Και αποφασίζουν να ξαναπαίξουν τον ρόλο του συλλόγου τους.

Και συνεχίζω. Ένα από τα πρώτα μέτρα, στο οποίο συγκλίνουν, και στο καπάκι το προωθούν προς πολύ συγκεκριμένους φίλους τους Υπουργούς, είναι να δουλεύει ο καθένας με βάση το τι λέει η άδεια του. Στο είδος του μόνο και μέχρι την ώρα την επιτρεπόμενη. Κατηγορηματικά όχι πιο πέρα, όχι πάνω από τον νόμο, που γινόταν προ covid, σε αρκετά καφέ-μπαρ, κλαμπάκια, μεζεδοπωλεία, που είχαν εξελιχθεί σε πολύ κοντινή απομίμηση των μπουζουκιών. Με live μουσικές βραδιές και μέχρι το πρωί να “βαράνε”.

“Τι είπατε ; Δεν είστε με τα καλά σας. Πουλάτε τρέλα σ’ εμας;” “Δεν σας φταίμε εμείς, που σε μια Αθήνα των 5 εκατομμυρίων, δεν μπορείτε να γεμίσετε τα μαγαζιά σας. Αναρωτηθείτε με τον εαυτό σας, τι κάνετε λάθος. Γιατί κάποιοι το είχατε χάσει πολύ πριν έρθει ο κινεζικός ιός”. “Δηλαδή, αν δεν ξανακάνει live το μαγαζάκι της γειτονιάς, αυτό σημαίνει πως οι θαμώνες του, πλέον θα γίνουν θαμώνες του Μαζωνάκη και του Ρέμου .. ?” “Ωραία, γίνεται αυτό που μας λέτε. Δεν μας λέτε όμως, μετά, οι εκατοντάδες μικροί τραγουδιστές και μουσικοί, που θα συνεχίζουν να βγάζουν το ψωμί τους”. “Σύλλογο εσείς, σύλλογο και εμείς και ας αναμετρηθούμε”. Είναι μερικά από αυτά που ακούστηκαν και έφτασαν και στα αυτιά του tsipasblog.gr, από τα μαγαζιά, που πλήττονται από την προοπτική της νέας πραγματικότητας, της νέας τάξης πραγμάτων, που είναι στα σκαριά, για αμέσως μετά την πανδημία. Όταν τέλος πάντων, μπει το stop στον ξεριζωμό της νύχτας. Η οποία, για τα δεδομένα της κουτσής ελληνικής οικονομίας, είναι στο level της βαριάς βιομηχανίας.

Ακολουθεί συνάντηση των επιτελών του Συλλόγου με την κυβέρνηση, και στην ατζέντα του, μεταξύ άλλων, βρίσκεται πολύ ψηλά, το θέμα αυτό.

Επεισόδιο τελευταίο μέχρι το επόμενο, είναι το αποκλειστικό του Tsipas Blog, που μιλάει για άνοιγμα των νυχτερινών ναών στις 15/6. Αυτό διάβασαν και σήκωσαν τα μανίκια τους αρκετοί αυτού του γηπέδου.

Είπα επεισόδιο τελευταίο μέχρι το επόμενο, κι αυτό το επόμενο, θα γυριστεί τον Απρίλη. Κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα. Δίνω δωρεάν την πληροφορία. Σύλλογος νυχτερινών κέντρων Αθήνας- Κυβέρνηση Μητσοτάκη, έρχεται νέα συνάντηση, στην οποία, πλέον, οι πρώτοι, θα προσπαθήσουν να το κλείσουν, ώστε ο καθένας να παίξει στην άδεια του μπάλα.

Διαβάστε επίσης : ” Μέχρι τις 4 τα μπουζούκια, μέχρι τις 1 οι καφετέριες και χωρίς live”

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.