Στην κυβέρνηση συνεχίζουν να διαβάζουν «ΜΠΑΚΑ»…

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες που αναφερθήκαμε στον πατρινό Θεμιστοκλή Μπάκα, τον Πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου EReal Estates, αλλά, τα γεγονότα μας «προλαβαίνουν».

Στο τελευταίο μας δημοσίευμα, είχαμε αναφέρει ότι σύντομα θα υπάρξει άλλη μια «επιβεβαίωση» για τον Θεμιστοκλή Μπάκα. Δεν άργησε…

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Χθες το ειδησεογραφικό site “Ethnos.gr”, στην ενότητα “Παραπολιτικά”, αναφέρθηκε και πάλι στον δικό μας Θέμη, τον Θεμιστοκλή Μπάκα που μεγάλωσε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα τη Πάτρα.

Αυτή τη φορά, ο λόγος ήταν το επενδυτικό πρόγραμμα «Golden Visa». Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, κατά καιρούς έχει αναλύσει τις επιδόσεις του εγχώριου επενδυτικού προγράμματος σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ε.Ε, προτείνοντας λύσεις ώστε το πρόγραμμα να λειτουργήσει σε εθνικό επίπεδο και όχι μόνο στην Αττική και συγκεκριμένα στα Νότια Προάστια της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, είναι ο άνθρωπος που από το 2019, προέτρεπε τη Κυβέρνηση να «βοηθήσει» τις Περιφέρειες ώστε να αναζωπυρωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον των αλλοδαπών επενδυτών ιδιαίτερα σε περιοχές που καταγράφουν μείωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και αύξηση της ανεργίας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αναφερθεί στη Δυτική Ελλάδα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Αχαΐα που έχει μεγαλώσει.

Ενώ, το έτος 2019, στην Εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ’’ είχε «δώσει» συνέντευξη μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, αναφερόμενος στην ανάγκη να διαφοροποιηθούν τα όρια επένδυσης του προγράμματος της «golden visa» στην Περιφέρεια σύμφωνα με τη γεωγραφική θέση, την τουριστική και αναπτυξιακή στόχευση.

Δεδομένα, που έχει αναδείξει προ τριετίας ο Θεμιστοκλής Μπάκας μέσω αρθρογραφίας του και ερευνών του ( Μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα σου εμφανίσει όλες τις τοποθετήσεις του). 

Η αναφορά στον Θεμιστοκλή Μπάκα στην ενότητα «Παραπολιτικά» του ειδησεογραφικού site Ethnos.grέγινε λόγω της εξαγγελίας του του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της ΔΕΘ φέτος για την αλλαγή στο πρόγραμμα της «χρυσής βίζας» μέσω της αύξησης του ορίου από τις 250.000 ευρώ στις 500.000 ευρώ από 1 Ιανουαρίου 2023.

Αναλυτικά το κείμενο από το Ethnos.gr.

Ο τακτικός μας συνεργάτης, Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, είχε γράψει σε ανάλυση του στις 13.10. στο ethnos.gr (Golden Visa: «Ταφόπλακα» ή επενδυτικό «τέχνασμα» η αύξηση του ορίου επένδυσης στα 500.000 ευρώ), ότι το μέτρο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «ταφόπλακα» στο πρόγραμμα προσέλκυσης επενδυτών τρίτων χωρών, αν εφαρμοστεί καθολικά στο σύνολο της χώρας και όχι σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες υψηλής ζήτησης και αξιών π.χ. νότια προάστια της Αθήνας, κοσμοπολίτικα νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη κλπ. Και προέτρεπε την κυβέρνηση, να εφαρμόσει μέσω τη διαφοροποίηση στο ύψος επένδυσης σε ακίνητα, σε περιοχές της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη την αναπτυξιακή στόχευση, την τουριστική ζήτηση και τη γεωγραφική θέση. Πρόταση εν πολλοίς αυτονόητη, ιδιαίτερα μετά τη μειωμένη προσέλευση επενδυτών μέσα στην πανδημία.

Μαθαίνουμε λοιπόν, ότι ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, πριν το τέλος της χρονιάς, αναμένεται με Υπουργική Απόφαση να διαχωρίσει και να ξεκαθαρίσει οτι το όριο των 500.000 ευρώ Χρυσής Βίζας θα ισχύσει μόνο για το αθηναϊκό κέντρο, τα βόρεια και νότια προάστια της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκη, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, ίσως και σε 2-3 νησιά ακόμη.

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ…

Για του λόγου το αληθές – το link : https://www.ethnos.gr/politikoparaskhnio/article/237578/sthnkybernhshsynexizoynnadiabazoynethnos?fbclid=IwAR3-3AfL0IpRms6605twlq5xnv8a5eMS5_6P-Echlk3biShtVlEvlVyNcqY

Μη ξεχνάμε…Δεν είναι η πρώτη φορά !

Πολλάκις έχει γραφτεί στα μεγάλα ειδησεογραφικά site ότι,  είτε η κυβέρνηση, είτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς και ο Διεθνής Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), έχουν «υιοθετήσει» προτάσεις του δικού μας Θεμιστοκλή Μπάκα.

Επιπλέον, πριν περίπου ένα μήνα, τον Θεμιστοκλή Μπάκα, τον είχε επισκεφτεί το δημοσιογραφικό επιτελείο του παγκόσμιου ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters που εδρεύει στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου για να μιλήσει μαζί του για την Ελληνική Οικονομία, για το εγχώριο Real Estate, για την στεγαστική κρίση και το μέλλον της χώρας μας .

Δεν είναι η πρώτη φορά που τον πατρινό Θεμιστοκλή Μπάκα τον επισκέπτονται Διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τον έχουν επισκεφτεί και έχουν φιλοξενήσει δηλώσεις του, η Αγγλική εφημερίδα, The Sunday Times, η Γαλλική  Le Monde, το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua news, η Ελβετική Εφημερίδα Le Matin Dimanche καθώς και οι  Finland Times και το Huffington post.

Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει συμμετάσχει στα ντοκιμαντέρ του VICE για θέματα που απασχολούν τη χώρα μας.

Όταν ο διεθνής τύπος ασχολείται με την οικονομία και τον κλάδο του Real Estate στην Ελλάδα, επικοινωνεί με τον δικό μας, τον πατρινό Θεμιστοκλή Μπάκα.

Επομένως, δεν τυχαίο να τον «διαβάζουν» και στην Κυβέρνηση !

Όλα τα άνωθεν είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, μελέτης και αγάπης γι΄αυτό που κάνουν.  Νέοι άνθρωποι που δεν προέρχονται από «τζάκια» και φατρίες, αλλά από την κοινωνία. 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.