Στο «καφενείο» της Βουλής η ημερομηνία των εκλογών

«Μύρισε» εκλογές είχε πει ο Πρωθυπουργός κ. Κυρίακος Μητσοτάκης πριν λίγες ημέρες. Ερωτώμενος όμως από δημοσιογράφους ή/και μέλη της Κοινοβουλευτικής του ομάδας, ανέφερε συνεχώς ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους – στη λήξη της τετραετίας.

Οι φήμες σήμερα στο «καφενείο» της Βουλής τόσο από κυβερνητικούς βουλευτές, όσο και από βουλευτές της αντιπολίτευσης, δεν σταματούν !

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Οι κυβερνητικοί βουλευτές διαρρέουν ότι  υπάρχει εισήγηση να προκηρύξει τις εκλογές ο Πρωθυπουργός στις 21 Δεκεμβρίου και η Βουλή να κλείσει !

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξή του στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, αναφέρθηκε στη πιθανότητα η Βουλή να κλείσει για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και να μην «ανοίξει» ξανάυπονοώντας ότι ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης θα προκηρύξει εκλογές εντός του μήνα.

Αρνητική εντύπωση πάντως θα προκαλέσει στο σύνολο των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας το γεγονός αν ο Πρωθυπουργός τελικά προκηρύξει εκλογές νωρίτερα από το τέλος της τετραετίας και ιδιαίτερα μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Πολλοί θα τρέξουν να πουν ότι κάτι συμβαίνει με την Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός «οδηγεί» τη χώρα σε εκλογές πρόωρες, διότι, το σκάνδαλο της Εύας Καϊλή «ακουμπά» και τη δεξιά παράταξη, το θέμα των υποκλοπών θα βγάλει «λαβράκι»…  και άλλα πολλά !

Στα άνωθεν ερωτήματα, ουδείς γνωρίζει την ΑΠΑΝΤΗΣΗ, αλλά μόνο ο ίδιος ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αλλά, το να βγει αληθινός ο Αλέξης Τσίπρας, να λειτουργήσει ως προάγγελος της ημερομηνίας προκήρυξης των εκλογών δεν είναι απλό !!!

Αντιθέτως, πιστέψτε με, θα λειτουργήσει υπέρ του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας από τη πρώτη στιγμή έχει αναφέρει ότι η ημερομηνία των εκλογών θα είναι άμεσα συναρτώμενη με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που καθημερινά «φτάνουν» στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Εν κατακλείδι, η δικαιολογία πρόωρων εκλογών ως αποτέλεσμα των «πιέσεων» της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ή/και της τοξικότητας του κλίματος, θα αποτελέσει μια λάθος «καραμέλα» που δύσκολα θα πείσει.

Οι πρόωρες εκλογές, δεν γίνονται ποτέ από την «πίεση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης , αλλά από ΑΝΑΓΚΗ …

Τώρα μην ξεκινήσουμε να αναλύουμε τι πάει να πει ΑΝΑΓΚΗ… Κρατήστε απλά τη λέξη, από ΑΝΑΓΚΗ !

Αύριο, αργά το απόγευμα… σίγουρα το κλίμα θα πολωθεί εντός της Κοινοβουλευτικής αίθουσας, το θέμα είναι αν η πόλωση θα είναι η ίδια ή/και μεγαλύτερη στο «ΚΑΦΕΝΕΙΟ» της Βουλής !

Η σφυγμομέτρηση για το αν το σενάριο προκήρυξης εκλογών στις 21 Δεκεμβρίου είναι αληθές, θα το μάθουμε αύριο… 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.