Στημένο έργο ο κορονοϊός

Στημένο έργο ο κορονοϊός

Επόμενο ήταν να ειπωθεί ότι η νέα μάστιγα της ανθρωπότητας που ακούει στο όνομα κορονοϊός είναι στημένη, προκάτ ιστορία. Και το λένε αυτοί που εύκολα χαρακτηρίζονται συνωμοσιολόγοι, λάτρεις, άρα άρρωστοι στην αφηρημένη τέχνη της φανταστικής, ανύπαρκτης, θεωρητικής απειλής που σχεδιάζουν κάποια άγνωστα και “γνωστά'” σκοτεινά κέντρα εξουσίας. Μιλάμε σοβαρά;

Αν, λοιπόν, μιλάμε σοβαρά δεν αποκλείουμε τίποτα. Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κανείς κάτι συγκεκριμένο για να είναι ύποπτος. Αρκεί να λειτουργεί το νιονιό του. Αρκεί, για παράδειγμα, να βάζει ερωτήσεις στον εαυτό του και να δίνει απαντήσεις.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κατ’ αρχήν, αν υποθέσουμε ότι κάποιο αόρατο κέντρο, που ελέγχεται από άτομα με γυάλινα μάτια και αποφασίζει χωρίς να έχει την ανάγκη να συνομιλούν, αμόλυσε σκόπιμα τον ιό. Για ποιο λόγο; Την οικονόμα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο σε κάθε χοντρό πλάνο . Η γη γυρίζει, ναι, αλλά για να αποφέρει κέρδη, χρήμα ρευστό, πλαστό, πλασματικό, άυλο, αεράτο.

Τι σόι κονόμα να σκοράρουν με τον παγκόσμιο πόλεμο που κήρυξαν μολύνοντας τον κοσμάκη; Με το προκαλέσουν ένα είδος κραχ στις παγκόσμιες αγορές. Δεν ξέρεις. Εννοώ δεν είσαι σε θέση να το αντιληφθείς προς το παρόν. Οπωσδήποτε, όμως, είσαι μέσα αν σκεφθείς πως ο στόχος δεν ήταν να σκοτώσουν κόσμο, να γεμίσουν τα νοσοκομεία, αλλά ότι κάτι συγκεκριμένο και προσχεδιασμένο επιδιώκουν με την “ακινησία” της παγκόσμιας.

Τι λέει εκείνος που διαθέτει καθαρό μυαλό και δεν είναι εμμονικός με τις θεωρίες συνωμοσίας; Λέει ότι απίθανο είναι να μη στήθηκε το έργο. Αυτό λέει εκείνος που γνωρίζει την άγραφη Ιστορία και δεν χρειάζεται να βλέπει σήμερα ποιο να ΄ναι το κίνητρο της κονόμας.

-από apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.