Σπυρόπουλος Α.Ε : Συμπαίκτης κολοσσών στο πρώτο «πράσινο νησί» και τα βραβεία

Θυγατρική του ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Που είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς Ομίλους στην Ελλάδα, με παρουσία επίσης στην Κεντρική και Νοτιανατολική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Τέρνα Ενεργειακή. Λέει κάτι το όνομα; Στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των αιολικών πάρκων και των μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών, λέει πολλά. Πόσα πολλά; Ο μεγαλύτερος Έλληνας επενδυτής διεθνώς. Ό,τι είναι για τo ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ο Μέσι και ο Ρονάλντο μαζί.

Νο 1 παίκτης το γήπεδο της η Τέρνα Ενεργειακή. Πρωταθλήτρια. Αμέτρητες οι διακρίσεις, η τελευταία, ότι είναι ο μειοδότης στον διαγωνισμό του ΚΑΠΕ, για την μετατροπή του Αη Στράτη σε «πράσινο νησί». Μάλιστα επέλεξε ήδη τους συμπαίκτες της.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στην κορυφή της λίστας των προμηθευτών, φυσικά ξεχωρίζει ο αμερικανικός κολοσσός Tesla, ο οποίος θα παράσχει τις μπαταρίες για το έργο, ενώ επίσης είναι οι εταιρείες Enercon (ανεμογεννήτρια), Σπυρόπουλος (φωτοβολταϊκά), Πρότασις (Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης και Ελέγχου), Schneider Electric και ΤΕΚ Θεσσαλονίκης.

Σε ότι αφορά την Σπυρόπουλος ΑΕ, ξεκίνησε το 2004 ως μικροπαίκτης στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Με τα χρόνια, όμως, επεκτάθηκε συνολικά στον τομέα των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όσο και στους τομείς της κατασκευής, ανακαίνισης και συντήρησης εμπορικών και βιομηχανικών κτηρίων, έχοντας να επιδείξει ένα σημαντικό portfolio έργων, τόσο στον κτηριακό όσο και στον χώρο των ΑΠΕ, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις με το κλειδί στο χέρι, έχοντας σήμερα πάνω από 100 MW κατασκευασμένα φωτοβολταϊκά πάρκα.

Η επιλογή της από την Τέρνα Ενεργειακή, να συμμετέχει στη δημιουργία του πρώτου πράσινου νησιού, δείχνει ότι το μπόι της σήμερα αντανακλάται σε πρώτο. Ξεκάθαρα.

Άλλη απόδειξη. Τα δύο πολύ σημαντικά βραβεία που απέσπασε σε διάστημα μιας βδομάδας.

Το πρώτο ήρθε στα Environmental Awards 2020, στην 6η τους διοργάνωση. Η ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ κέρδισε το βραβείο SILVER, στην κατηγορία Organization and Process Innovation, Climate Change για το έργο: “Κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 12 MW για την “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. ο κ.Μανωλόπουλος Παναγιώτης, Ο&Μ Μanager και η κα. Τρίγκα Ελίνα, Υπεύθυνη monitoring services

Το δεύτερο, το απέσπασε στα Facilities Management Awards, της Boussias Communications. Η Σπυρόπουλος κέρδισε το βραβείο BRONZE, στην κατηγορία Premises, Renewable Energy Sources για το έργο: “Μελέτη, προμήθεια, κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 14 MW για την “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ”.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. η κα.Τρίγκα Ελίνα, Υπεύθυνη monitoring services.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.