Ο Ρέγγας πρωταθλητής στις χορηγίες

Για την εξέδρα χορηγία σημαίνει πόσα δίνω στην ομαδάρα. Αυτή είναι η ψυχολογία του όχλου. Έτσι γεννήθηκε ο άνθρωπος, έτσι συμπεριφέρεται κοινωνικά, μαζικά, ως μάζα, ως λαός, ως όχλος, ως πολτός, ως κοινό. Όπως θέλει ο καθένας το λέει.

Οι χορηγίες, όμως, δεν είναι μόνο πόσα δίνω, αλλά και ποιοι τις δίνουν, όπως και που τις δίνουν. Κυρίως τα δύο τελευταία έχουν άμεση σχέση με το μέγεθος. Χορηγία βάζει μια επιχείρηση για να δείξει, ότι είναι άνετη και δυνατή, για να επιβεβαιώσει την ισχύ της. Κι αυτό έχει ένα άλφα κόστος, διότι πρέπει να πληρώσεις αδρά.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η κάθε επιχείρηση είναι εξ ορισμού εμπορική επιχείρηση. Επειδή εμπορεύεται το προϊόν της, το όποιο θέαμα που παράγει. Οπότε, σε αυτή τη λογική, επιδιώκει να είναι κοντά στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Κλείνουμε τα αυτιά στους χορηγούς του χθες και του σήμερα, οι οποίοι στον αθλητισμό αυτοχαρακτηρίζονται… δωρητές και συνεχίζουν να παριστάνουν τον ευεργέτη και τον φίλαθλο στην ομάδα, ενώ λειτουργούν επιχειρηματικά. Και δεν γίνεται διαφορετικά, δηλαδή.

Ο χορηγός, το κάθε αφεντικό σε εταιρία-επιχείρηση, βάζει διαφήμιση κάπου, για να του ανοίξει μια άλλη πόρτα. Αξιοποιεί την εμπορικότητα της. Και πολύ καλά κάνει. Αυτή είναι η δουλειά του.

Η Open Petrol & Gas A.E, η εταιρεία εμπορίας υγροποιημένων αερίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέλος του ομίλου ”Rengas group of companies”, ιδιοκτησίας Μπάμπη Ρέγγα, το τελευταία διάστημα είναι η περισσότερο προβεβλημένη επιχείρηση, σε επίπεδο να βάζει παντού, σε ότι αφορά τον πολύ υψηλό και απαιτητικό αθλητισμό, είτε μπάσκετ, είτε ποδόσφαιρο, χορηγίες που βγάζουν μάτι. Παντού! Όλες οι άλλες επιχειρήσεις- εννοείται ότι η σύγκριση γίνεται μόνο με τις ανταγωνίστριες της – είναι πολύ πολύ πίσω. Ειδικά στις χορηγίες στα πολύ πάνω ράφια, ο όμιλος του Ρέγγα- κι αυτό είναι προσωπική του επιτυχία- δεν παίζεται. Αυτό είναι μυστικό του. Δίνει πολλά φράγκα, αλλά τα φράγκα του αυτά, πιάνουν τόπο, καθώς παίζει μπάλα με τους μεγάλους. Τους πολύ μεγάλους. Τους πρωταθλητές. Αλώστε σαν πολύ μεγάλος και ο ίδιος, αξιώνει αντάξιους παίκτες χορηγικά.

Η λίστα είναι μεγάλη. Τελευταίος που μου ήρθε στο μυαλό, ο εξάστερος, η μπασκετική ομάδα του Παναθηναϊκού. Βλέποντας το σημερινό ματς της Eurolague με την Φενέρμπαχτσε, που την “έλιωσε” με 82-68,  το μάτι μου έπεσε στην εξής κεντρική διαφημιστική πινακίδα. Η Open Petrol & Gas A.E έβαλε πάλι τρίποντο.

Διαβάστε επίσης : Ψηλώνει παντού o Ρέγγας

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.