Η σφοδρή σύγκρουση των Ελλήνων με την πραγματικότητα

Καθώς οι καταστροφές διαδέχονται η μία την άλλη στην Ελλάδα, είναι προφανές πως η αντιμετώπιση της κατάστασης δεν αφορά μια κυβέρνηση αλλά όλους τους Έλληνες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη -ελλείψει αντιπολίτευσης- συγκρούεται με την πραγματικότητα. Με την πραγματικότητα συγκρούονται και οι Έλληνες, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ψήφισαν στις εκλογές. Όταν το σπίτι σου είναι κάτω από τα νερά ή έχει καεί, δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα από το πλημμυρισμένο ή καμένο σπίτι του γείτονά σου, που ψήφισε διαφορετικό κόμμα από εσένα.

Είναι πολύ βολικό να γίνεται διαφορετικό κόμμα κυβέρνηση κάθε τετραετία στην Ελλάδα, γιατί δημιουργείται η ψευδαίσθηση πως για όλα έφταιγε το προηγούμενο κόμμα που ήταν στην κυβέρνηση, και η νέα κυβέρνηση θα τα φτιάξει όλα. Κάπως έτσι χρεοκόπησε και διαλύθηκε η Ελλάδα. Και κάπως έτσι, οι μισοί σχεδόν Έλληνες δεν ψηφίζουν πια στις εθνικές εκλογές.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η Νέα Δημοκρατία νίκησε σε δεύτερη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, έγινε ξανά κυβέρνηση, οπότε τα ψέματα τελείωσαν.

Είναι θετικό ότι έγινε η Νέα Δημοκρατία ξανά κυβέρνηση, γιατί αυτό θα βοηθήσει πολλούς Έλληνες να πάψουν να έχουν ψευδαισθήσεις.

Οι διαλυμένες υποδομές της χώρας δεν είναι θέμα μιας κυβέρνησης· μακάρι να ήταν τόσο απλό.

Προφανώς, σε μια χρεοκοπημένη και υποθηκευμένη χώρα, που βασιλεύουν ο ατομικισμός, ο φθόνος και το “όλα είναι φράγκα” -ενώ το μίσος που έχει ο ένας Έλληνας για τον άλλον είναι απίστευτο-, είναι κάπως δύσκολο να πειστούν οι πολίτες πως, αν η Ελλάδα δεν αποκτήσει κάπως αξιοπρεπείς υποδομές, θα το πληρώσουμε όλοι πολύ ακριβά.

Αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Το διαπιστώνουμε καθημερινά.

Η επιλογή είναι δική μας. Πάντα ήταν.

Ή θα κάνουμε το συλλογικό άλμα συνείδησης και θα βάλουμε πάνω απ’ όλα το κοινό καλό ή θα συνεχίσουμε να τρώμε ο ένας τον άλλον και να κατηγορούμε τις “πρωτοφανείς” καταιγίδες, τις “πρωτοφανείς” λιακάδες και τον “πρωτοφανή” ανάδρομο Ερμή.

Διαλέγετε και παίρνετε. Η επόμενη “πρωτοφανής” καταιγίδα είναι κοντά.

(Αισθάνομαι πολύ τυχερός που δεν έχω σπίτι και αυτοκίνητο, γιατί η ιδιοκτησία σκοτώνει. Πάντως, αν είχα, θα τα πουλούσα και θα τα έκανα μπάνια και παγωτά.)

(Α, μόλις μπήκαν στο λογαριασμό μου τα χρήματα από το ταμείο στήριξης. Άκυρα όλα όσα έγραψα πιο πάνω. Μια χαρά πάει η χώρα. Καλύτερα από ποτέ άλλοτε.)

πηγή : pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.