Οι μπουλντόζες της Goldman Sachs στη Χαλκιδική, ποιοί κινούν τα νήματα στην Intralot και η πλειοδοσία για πρόσληψη στελεχών ΙΤ

Οι μπουλντόζες της Goldman Sachs

– Ζεσταίνουν τις μηχανές… οι μπουλντόζες στη μεγάλη επένδυση της Goldman Sachs στα τρία ξενοδοχεία που απέκτησε στη Χαλκιδική από την οικογένεια Γρηγοριάδη, καθώς εγκρίθηκαν οι εργασίες κατεδάφισης και έχουν προεγκριθεί οι οικοδομικές άδειες. Όπως μαθαίνουμε, οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τα δύο 4 αστέρων ξενοδοχεία, Athos Palace και Pallini Beach, και θα ακολουθήσει το 5 αστέρων Theophano Imperial Palace. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Καλλιθέα του Δήμου Κασσάνδρας θα αναμορφωθεί ριζικά σε ένα ενιαίο λειτουργικά τουριστικό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών. Τα ξενοδοχεία θα αναβαθμιστούν στην κατηγορία των 5 αστέρων, ενώ θα υπάρχουν και αυτόνομα πολυτελή διαμερίσματα (bungalows), spa, εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι αναψυχής. Από την έκταση 158 στρεμμάτων, η δομημένη επιφάνεια θα ανέρχεται σε περίπου 69 στρέμματα. Το νέο θέρετρο θα διαθέτει πάνω από 1.000 κλειδιά και το σύνολο της επένδυσης ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. Για την επένδυση έχει κατατεθεί φάκελος στην Enterprise Greece, για υπαγωγή στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το δίδυμο της Intralot

– Δύο είναι οι ισχυροί άνθρωποι της Intralot, πίσω φυσικά από τον ιδρυτή της εταιρείας, Σωκράτη Κόκκαλη. Ο πρώτος είναι ο μοναδικός αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρυσόστομος Σφάτος, και ο δεύτερος το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ και γενικός διευθυντής Τεχνολογίας, Κωνσταντίνος Φαρρής. Μετά την απόσυρση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Κώστα Αντωνόπουλου, ο Σωκράτης Κόκκαλης διατηρούσε μια πολυσχιδή δομή διοίκησης της μητρικής εταιρείας. Αυτό φάνηκε ειδικά την εποχή που η Intralot είχε όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους. Σήμερα έχει μόνον έναν, τον Χρυσόστομο Σφάτο, αλλά από κοντά κινείται ο γενικός διευθυντής Τεχνολογίας. Ο πρώτος διαχειρίζεται κυρίως τα διοικητικά και οικονομικά ζητήματα της εταιρείας και ο δεύτερος τα τεχνολογικά.

Απ’ το κυνήγι ταλέντου στο «body shopping»

– Ακραίες συνθήκες ανταγωνισμού επικρατούν στην ελληνική αγορά πληροφορικής, με τις εταιρείες του κλάδου να διαγκωνίζονται στο κυνήγι για την αναζήτηση ταλέντων με τις κατάλληλες δεξιότητες. Τα έχουμε γράψει αρκετές φορές από αυτήν τη στήλη τα περί «λειψυδρίας» στον κλάδο του ΙΤ, αλλά η κατάσταση όχι μόνο δεν αναστρέφεται, αλλά επιδεινώνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη του κλάδου χρησιμοποιούν πλέον τον ακραίο όρο «body shopping» για να περιγράψουν την πλειοδοσία που γίνεται για την πρόσληψη των ταλαντούχων στελεχών στον τομέα του ΙΤ.Remaining Time-0:00FullscreenMute

– Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ManpowerGroup για το ποιοι κλάδοι είναι πρωταθλητές προσλήψεων στην Ελλάδα έρχονται να επιβεβαιώσουν την παραπάνω εικόνα. Σύμφωνα με αυτά, η πληροφορική είναι ο κλάδος με τις ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων στην Ελλάδα σήμερα. Παρά το γεγονός ότι 8 στους 10 εργοδότες αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση ταλέντων στον κλάδο του ΙΤ, η πληροφορική είναι ο ισχυρότερος κλάδος για το 4ο τρίμηνο σε επίπεδο προσλήψεων, με τις προοπτικές απασχόλησης να φτάνουν στο +32%.

Ψηφιακές λύσεις για τη βιομηχανία 

– Πλατφόρμα «ενδοσυνεννόησης» με το Δημόσιο ετοιμάζουν οι βιομήχανοι στη Θεσσαλία, για να ξεπεράσουν γραφειοκρατικά εμπόδια στην επίλυση πρακτικών ζητημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στήνεται η τεχνολογία και το ψηφιακό εργαλείο αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα. Φέρεται δε να έχει συνεισφέρει και ο ΣΕΒ, με σκοπό να ενημερώνονται άμεσα οι υπηρεσίες του Δημοσίου για τα προβλήματα των επιχειρήσεων και να επιλύονται σε σύντομο χρόνο. Επίσης, θα ενημερώνονται ευρύτερα οι επιχειρήσεις των περιοχών που έχουν βυθιστεί στη λάσπη για μια σειρά από ζητήματα που τις αφορούν.

-powergame.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.