Αν δεν πάρουμε τη χώρα μας πίσω και δεν σκεφτούμε το κοινό καλό, οι καταστροφές θα συνεχίζονται για πάντα

Μετά από κάθε καταστροφή στην Ελλάδα -πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ-, υπάρχει ένας τεράστιος θόρυβος, υπάρχουν αλληλοκατηγορίες των πολιτικών και εκτόνωση των πολιτών στα social media, αλλά σύντομα έρχεται η επόμενη καταστροφή, οπότε ξεχνιέται η προηγούμενη καταστροφή και ξεκινάει ένας νέος θόρυβος, αλλά κανείς δεν προσπαθεί να κατανοήσει πού οφείλεται αυτό το μπαράζ καταστροφών και γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα τόσο ευάλωτη, ακόμα και σε μια φθινοπωρινή μπόρα.

Μετά την χρεοκοπία της Ελλάδας, τα Μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους και τις περικοπές κονδυλίων ακόμα και στην Πολιτική Προστασία, οι υποδομές της Ελλάδας έχουν αφεθεί στη μοίρα τους.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Οι υποδομές της χώρας διαλύονται.

Αυτό συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας.

Παιδεία, Υγεία, Πολιτική Προστασία, δρόμοι και όλες οι υποδομές της χώρας είναι σε απόλυτη παρακμή.

Μπορούμε να συνεχίσουμε να τσακωνόμαστε μεταξύ μας και να ρίχνουμε κατάρες ο ένας στον άλλον.

Μπορούμε να συνεχίσουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες σε γκαντέμηδες πολιτικούς και να αναζητούμε σωτήρες πολιτικούς.

Μπορούμε να συνεχίσουμε να επικαλούμαστε το κακό το μάτι και την κακιά την ώρα.

Τίποτε από αυτά δεν θα σταματήσει τις καταστροφές στην Ελλάδα.

Αν δεν αντιληφθούμε και δεν παραδεχτούμε πως οι καταστροφές και οι τραγωδίες στην Ελλάδα οφείλονται στην διάλυση των υποδομών της χώρας εξαιτίας της χρεοκοπίας της χώρας και των όσων ακολούθησαν, θα ζούμε μόνιμα καταστροφές και τραγωδίες.

Τα σχολεία της χώρας θα καταρρέουν σκοτώνοντας τους μαθητές που είναι μέσα και κανείς δεν θα κάνει τίποτα, οπότε θα καταρρέει και το επόμενο σχολείο, και το επόμενο σχολείο κ.ο.κ.

Αν δεν αντιληφθούμε και δεν παραδεχτούμε πως μόνος στόχος πρέπει να είναι το κοινό καλό -και όχι ο ατομικισμός, η ιδιωτεία και ο ναρκισσισμός-, η παρακμή και οι καταστροφές θα συνεχίζονται.

Καλή μπίζνα είναι το εμπόριο της αυτοβελτίωσης και της αυτοπραγμάτωσης αλλά βλέπω τους αυτοβελτιωμένους ανθρώπους να κάθονται περίλυποι και να κοιτούν τα καμμένα και πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Αφού αυτοβελτιώνονται όλοι, πώς γίνεται η μια καταστροφή να ακολουθεί την άλλη;

Πρέπει να παραδεχτούμε πως η διάλυση της χώρας μας οφείλεται στην χρεοκοπία της και τα όσα ακολούθησαν, πρέπει να πάρουμε τη χώρα μας πίσω και να σκεφτούμε το κοινό καλό.

(Έχω βαθιά επίγνωση πως τα κείμενά μου δεν πρόκειται να αλλάξουν απολύτως τίποτα αλλά οι εκθέσεις ιδεών και το να γράφεις “αυτά που θέλει ο κόσμος” δεν μου ταιριάζουν ιδιαίτερα και δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.)

πηγή : pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.