Η σφήνα Τράμπα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

Ντόναλντ Τραμπ - Ερντογαν

”Βρείτε τα!… ”, κάπως έτσι φέρεται να το είπε στον Μητσοτάκη και τον Εντοργάν ο Ντόναλντ Τραμπ. Όχι ακριβώς ο Τραμπ, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Που σημαίνει πως δεν μιλάει ο τάδε και ο δείνα ενοικιαστής του Λευκού Οίκου, αλλά ο ασκών σήμερα εξουσία πλανητάρχη. Έχει και τις δικές του σκοτούρες ο Τραμπ, πρώτα πρώτα αν θα ξαναβγεί μια ακόμα τετραετία. Κι όμως, είναι υποχρεωμένος να ασχοληθεί με το ελληνοτουρκικό ζήτημα. Όπως όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι των ΗΠΑ. Οι οποίοι πως ξηγιόντουσαν να ‘ούμε; Βάζανε το χέρι στο παντελόνι και έδιναν το κάτι παραπάνω στην ”αδικημένη” Τουρκία.

Μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά μιλάμε. Μια ζωή η Τουρκία προκαλεί πρόβλημα στο Αιγαίο και απειλεί. Και κάθε φορά, μα κάθε φορά, ο εκάστοτε πρωθυπουργός της Ελλάδος καταφεύγει στον εκάστοτε πλανητάρχη. Και μετά το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού μας στον μεγάλο σύμμαχο, στον μεγάλο προστάτη, αυτός τηλεφωνούσε στη συνέχεια στον Τούρκο. Ο οποίος Τούρκος έλεγε τα δικά του, ότι έχει δικαιώματα, ότι είναι ριγμένος. Και όπως είπαμε η κατάληξη ήταν πάντα η ίδια. Ξεφούσκωνε η κρίση, αφού οι ΗΠΑ έδινε ένα έξτρα μπαξίσι στην Τουρκία, γιατί αν άρχιζαν τα μπαμ μπουμ στο Αιγαίο, τότε η Αμερική θα έχανε την κοινή γνώμη στην Ελλάδα, αλλά θα απογοήτευε και τον ελληνισμό στις ΗΠΑ και όπου γης. Και δεν θα μπορούσε λανσάρει τον εαυτό της ως εγγυήτρια δύναμη, μάλιστα σε δυο σύμμαχες χώρες στο ΝΑΤΟ, υπόθεση 100% αμερικάνικη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

-από apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.