“Πέφτει ξαφνικά η στάθμη του νερού και αποκαλύπτεται τι μαγιό φοράει ο καθένας…»

"Πέφτει ξαφνικά η στάθμη του νερού και αποκαλύπτεται τι μαγιό φοράει ο καθένας…»

(Αν ….φορά μαγιό)….Συνηθίζει να το λέει ο Καναδός δισεκατομμυριούχος, “γκουρού” των επενδύσεων, Warren Buffet.

Αυτή η τελευταία αναπάντεχη κρίση, που προκάλεσε ο κορωνοϊός, έρχεται σε συνέχεια των άλλων μεγάλων κρίσεων που έφερε ο 21ος αιώνας και βαθμιαία αποκαλύπτει τις πραγματικές αντοχές και δυνατότητες των δήθεν «μεγάλων επιχειρηματικών».

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Είναι προφανές ότι η κρίση του CoViD-19 αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα της νέας εποχής, μεταξύ άλλων και στον κλάδο της νυχτερινής διασκέδασης.

Πολλοί «ισχυροί» του παρελθόντος θα λυγίσουν, θα πέσουν και θα εξαφανιστούν. Αν τελικά η υπάρχουσα κατάσταση πάει μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως ακούγεται, πολλά γνωστά νυχτερινά κέντρα θα αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης. Δεν θα προλάβουν να μειώσουν την χωρητικότητα τους, άρα και τον τζίρο τους, άρα και να ανακοινώσουν μείωση του αριθμού των εργαζομένων τους. Θα κλείσουν πριν καλά-καλά προλάβουν τα προηγούμενα.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της νέας τάξης πραγμάτων, θα είναι το υπέρ λογικό φαινόμενο η οικονομία να πέφτει, και επακόλουθα του, οι «κολοσσοί» του παρελθόντος, να γκρεμίζονται, γιατί τα οικονομικά τους θεμέλια θα έχουν αποσαρθρωθεί.

Αναδεικνύεται κατά συνέπεια, η ανάγκη προσεκτικότερης επιλογής των συμμάχων, συνεταίρων και στηριγμάτων , που θα χρησιμοποιήσουν, στην προσπάθεια για ένα νέο ξεκίνημα.

Στη νέα αφετηρία, οι εμπλεκόμενοι gamers με την νύχτα, πρέπει να συμμαχήσουν με τους πραγματικά ισχυρούς, με αυτούς που έχουν δυνατότητα να αναβαθμίσουν το κύρος, την οικονομική και την καλλιτεχνική τους εμβέλεια.

Αυτή η νέα φιλοσοφία μπορεί να είναι μια χρυσή ευκαιρία να διορθώσουμε λάθη του παρελθόντος…

Διαβάστε επίσης : Τον έχει ανάγκη η “επαγγελματική” νύχτα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.